Rayo Vallecano vs Eibar • Rekraketer
Annons
Speltips
La Liga

Rayo Vallecano vs Eibar

Rayo Vallecano behöver poäng för att ta sig över strecket i La Liga. Eibar har redan lyft i tabellen efter två raka hemmasegrar i ligaspelet.

Avspark: 30 nov 00.00
Annons

Rayo Vallecano har fått en tuff start på sin sejour i den spanska högstdivisionen. Efter bara en enda seger (mot jumbon Huesca) ligger klubben under nedflyttningsstrecket. Laget har inte vunnit på tio raka matcher i ligaspelet. För mittenlaget Eibar har formtoppen (äntligen) kommit med fyra raka matcher utan förlust. Tre av dessa har dessutom slutat med vinst för laget som senast slog Real Madrid (3-0) överraskande.

Hemmalag

Rayo Vallecano har fått en allt annat än stark start på ligasäsongen. Klubben har bara vunnit mot bottenkollegan Huesca (1-0) och förlorat fyra av de sex senaste matcherna i La Liga. För tillfället ligger nykomlingen på en nittondeplats (näst sist) i tabellen med bara 7 poäng på 13 matcher. Ett trendbrott krävs onekligen om laget ska kunna hålla drömmen om förnyat kontrakt i den spanska högstadivisionen vid liv ett tag till. Men ingenting talar för att en vändning är i sikte för Rayo Vallecano som släpper in flest mål av alla lag och dessutom är ligans sämsta hemmalag så här långt. I truppen saknas avstängde Luis Advíncula. Dessutom är duon Gaël Kakuta och Javi Guerra osäkra för spel på grund av skadekänningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Eibar har hittat tillbaka till den fina formen efter de två förlusterna mot Espanyol och Sevilla i slutet av september. Laget har bara förlorat en (0-4 borta mot Celta Vigo) och vunnit tre av sina sex senaste matcher. Just nu ligger Eibar på en stabil tiondeplats i tabellen med 18 inspelade poäng på 13 matcher. Upp till fjärdeplatsen är det endast fem poäng i dagsläget. Nu vill laget (som sannerligen är inne i ett fint flyt just nu) fortsätta en fin svit och se till att klättringen i tabellen inte stannar upp. Tränaren José Luis Mendilibar förfogar över en fulltalig matchtrupp inför mötet med Rayo Vallecano utöver skadade Pedro León och Marko Dmitrovic.

Fem senaste matcherna

Statistik

Eibar har vunnit två av de fyra senaste mötena med Rayo Vallecano. Den senaste matchen lagen emellan för två år sedan slutade 1-1 till ett även då hemmaspelande Rayo Vallecano.

Rayo Vallecano har inte vunnit någon av sina 10 senaste ligamatcher.

Eibar har bara förlorat 1 av de 6 senaste matcherna i ligaspelet.

Rayo Vallecano har släppt in minst 2 mål i 6 av sina 7 senaste hemmamatcher.

Eibar snittar 1.83 poäng sett till de 6 senaste matcherna i ligan.

Speltips

Ett stukat Rayo Vallecano är helt under isen och har inte vunnit en match i ligan sedan mitten av september. Sedan dess har det varit idel förluster och kryss för nykomlingen som ännu inte plockat en trepoängare på hemmagräs den här säsongen. Samtidigt är det mungiporna uppåt i Eibar-lägret. Klubben har vunnit tre av de fyra senaste matcherna, har ett gynnsamt skadeläge i truppen och fick en duktig moralboost efter den förkrossande segern hemma mot Real Madrid i den senaste omgången. Mittenlaget Eibar bör inte ha några problem att avfärda ett Rayo Vallecano som inte alls nått upp till några högre höjder hittills den här säsongen. Men för att säkra upp insatsen spelas Eibar med handikappet AH (0.0) i matchen. I händelse av ett oavgjort resultat på Estadio de Vallecas får vi hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Även om Eibar onekligen är på uppåtgående och fullpumpat med självförtroende efter storsegern mot Real Madrid (!) senast talar den inbördes historiken lagen emellan för en jämn tillställning. Även om det var några år sedan klubbarna möttes har Rayo Vallecano vunnit tre av de sex senaste mötena lagen emellan. Dessutom sviktar Eibar på bortaplan den här säsongen. Laget har endast vunnit en match på bortagräs (3-2 mot Girona) och har framför allt plockat sina poäng på hemmaplan.


Publicerad: 30 november 2018 klockan 14:20

Speltipset
Tips
2 (AH 0.0)
Avspark
30 nov 21.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.67

Odds

Plusmeny
Brest vs AC Ajaccio
1 (AH -1.0)2 000 kr2.25
Fortuna Düsseldorg vs Mainz
2 (DNB)1 500 kr1.83
Cardiff vs Wolverhampton
1 (AH 0.0)2 000 kr2.37

Dela vidare!

Kommentera nedan!