RB Leipzig vs Borussia Dortmund • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

RB Leipzig vs Borussia Dortmund

RB Leipzig vill överta tredjeplatsen i jakten på en Champions League-plats. Borussia Dortmund har siktet inställt på att utöka serieledningen.

Avspark: 19 jan 18.30
Annons

RB Leipzig missade att kvalificera sig till Champions League på grund av sjätteplatsen i fjol. Den här säsongen är laget med svenske Emil Forsberg i truppen ute efter revansch. Och efter en stabil höst har klubben nu ett fint utgångsläge inför våren. En seger hemma mot serieledarna skulle höja moralen och självförtroendet ytterligare. Borussia Dortmund har gått fram som en maskin i Bundesliga så här långt in på säsongen och endast förlorat en enda match (1-2 borta mot Fortuna Düsseldorf) hittills.

Hemmalag

RB Leipzig inledde ligasäsongen strålande och förlorade bara en match på de elva första omgångarna. Laget har nu skaffat sig en lovade position inför andrahalvan av säsongen. Med en fjärdeplats och 31 poäng på 17 matcher ser klubben ut att kunna revanschers sig för den misslyckade fjolårssäsongen och spela till sig en plats i Champions League. RB Leipzig har vunnit sina fyra senaste hemmamatcher och är obesegrade i nio raka på hemmagräs. Med tre poäng ner till ligafemman Wolfsburg behöver RB Leipzig ett resultat mot serieledarna för att hålla undan i tabellen och försvara sin fjärdeplats. Inför matchen mot Borussia Dortmund saknas skadade Emil Forsberg och Amadou Haidara. Dessutom är Stefan Ilsanker otillgänglig på grund av avstängning.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Borussia Dortmund var ett av de stora utropstecknen i den europeiska fotbollen under hösten. Laget marscherade fram som en ångvält och förlorade inte en enda match i ligaspelet förrän den snöpliga (och oväntade) bortatorsken mot bottenlaget Fortuna Düsseldorf (1-2) i mitten av december. Men Borussia Dortmund studsade tillbaka direkt och vann den efterföljande matchen mot Mönchengladbach (2-1) innan vintervilan. Just nu ligger laget etta i tabellen med 42 inspelade poäng på 17 matcher. I truppen saknas skadade trion Dan-Axel Zagadou, Manuel Akanji och Ömer Toprak. Eventuellt får tränaren Lucien Favre även klara sig utan mittbacken Abdou Diallo som är på väg tillbaka från sin skada. Nyförvärvet Leonardo Balerdi missar matchen på grund av ett landslagsspel.

Fem senaste matcherna

Statistik

De tre senaste matcherna mellan RB Leipzig och Borussia Dortmund har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade hela 4-1 till ett då hemmaspelande Borussia Dortmund.

RB Leipzig har gjort mål i 89 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet.

För Borussia Dortmund går spelet in i 6 av de 7 senaste ligamatcherna.

RB Leipzig snittar hela 3.33 mål per ligamatch på hemmagräs den här säsongen.

Borussia Dortmund har gjort mål i 88 procent av bortamatcherna i Bundesliga.

Speltips

RB Leipzig har vunnit sju av sina åtta senaste matcher på hemmagräs i ligaspelet och gjort minst två mål framåt i de fyra senaste hemmamatcherna. Samtidigt har Borussia Dortmund gjort minst två mål framåt i sex av de sju senaste ligamatcherna och snittar imponerande 2.13 poäng på bortaplan så här långt in på säsongen. RB Leipzig behöver kliva framåt och spela till sig poäng för att hålla undan i tabellen och försvara den viktiga fjärdeplatsen. Borussia Dortmund har endast tre poäng ner till ett pånyttfött (nåja) Bayern München som skuggar serieledarna. Två lag som kommer att kliva framåt gör upp om värdefulla poäng i toppstriden. RB Leipzig är seriens tredje vassaste hemmalag och snittar 3.00 mål framåt sett till de fyra senaste på hemmaplan. Borussia Dortmund gör mest mål av alla lag och är formstarkast av alla med hela tjugoen poäng på de åtta senaste i ligaspelet. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Red Bull Arena.

Djävulens advokat

RB Leipzig och Borussia Dortmund har hittat målet mot varandra i de tre senaste mötena lagen emellan. Och sett till årets säsong har framför allt Borussia Dortmund haft svårt att hålla tätt bakåt på sistone. Men om vi ser till säsongen i stort har bara 62 procent av lagets matcher slutat med att båda lagen gjort mål. Dessutom har RB Leipzig hållit nollan i majoriteten (56 procent) av sina hemmamatcher i ligaspelet så här långt.


Publicerad: 19 januari 2019 klockan 12:56

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
19 jan 18.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.57

Odds

Plusmeny
Aston Villa vs Hull City
X21.80500 kr
Arsenal vs Chelsea
A. Rüdiger Ö 0.5 T500 kr1.50

Dela vidare!

Kommentera nedan!