RB Leipzig vs Nürnberg • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

RB Leipzig vs Nürnberg

Ett RB Leipzig i kalasform vill haka på toppstriden i tyska Bundesliga. Nürnberg har hittat ett par segrar efter en tung inledning av säsongen.

Avspark: 7 okt 00.00
Annons

RB Leipzig har rest sig efter den blytunga storförlusten mot Borussia Dortmund i premiäromgången. Klubben är nu obesegrade i fem raka matcher och har två raka ligasegrar i ryggen. Dessutom vann laget i Europa-spelet (3-1 på bortaplan mot Rosenborg) senast. Nürnberg inledde ligasäsongen med tre raka matcher utan vinst. Men med två segrar på de tre senaste ser klubben ut att vara på gång.

Hemmalag

RB Leipzig har revansch i sikte efter en medioker fjolårssäsong där klubben inte lyckades nå riktigt samma höjder som säsongen innan dess. Till slut blev det en sjätteplats i tabellen. Efter premiärförlusten mot Borussia Dortmund har RB Leipzig höjt sig och är nu obesegrade i fem ligamatcher med två raka segrar i bagaget. För tillfället ligger laget på en sjätteplats i ligaspelet med 11 poäng på 6 matcher. En seger hemma mot Nürnberg skulle ge Emil Forsberg och resten av truppen en välbehövlig injektion inför fortsättningen och samtidigt sätta laget i en fin tabellposition nu när Borussia Dortmund verkligen tar fart i toppen. Inför matchen är trion Kevin Kampl, Lukas Klostermann och nämnde Emil Forsberg osäkra till spel.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Nürnberg gör sin första säsong i den tyska högstadivisionen på fem år. Men efter ett svagt transferfönstret ser klubben (åtminstone på förhand) ut att få det svårt att hålla sig kvar. Säsongen inleddes även svajigt med tre raka matcher utan seger. På sistone har Nürnberg ryckt upp sig en aning (om vi bortser från den förkrossande förlusten mot ligasuveränerna Borussia Dortmund med 0-7) och plockat två segrar i närtid. Just nu ligger laget på en tiondeplats i tabellen med 8 inspelade poäng på 6 matcher. Sett till truppkvalitet ska bortalaget vara numret mindre än ett RB Leipzig som trots tappet av viktige mittfältsstjärnan Naby Keïta till engelska Liverpool har kapacitet att utmana om en Champions League-plats. I matchen mot RB Leipzig får tränaren Michael Köllner klara sig utan skadade Ewerton och Dennis Lippert. Dessutom är Tim Leibold, Edgar Salli och Sebastian Kerk osäkra kort.

Fem senaste matcherna

Statistik

De tre senaste matcherna mellan RB Leipzig och Nürnberg har slutat med totalt över två mål gjorda. Senaste mötet lagen emellan slutade hela 3-1 till ett då hemmaspelande Nürnberg.

RB Leipzig har gjort mål i båda halvlekarna i 67 procent av matcherna.

Nürnberg snittar totalt 3.33 mål per bortamatch i ligaspelet.

RB Leipzig snittar 2.00 mål framåt per ligamatch på hemmaplan.

Nürnberg har släppt in mål i 100 procent av sina bortamatcher.

Speltips

RB Leipzig går från klarhet till klarhet i Bundesliga och vill nu haka på ett serieledande Borussia Dortmund som nu gjort ett ryck i tabelltoppen. Laget har vunnit sina tre senaste matcher och hittat målformen. Något som inte minst visade sig i Europa-spelet tidigare i veckan där Rosenborg avfärdades enkelt (3-1) på bortaplan. Nürnberg har visserligen spelat upp sig mot slutet och vann i ligan (3-0 hemma mot Fortuna Düsseldorf) senast. Men laget har släppt in mål i alla sina bortamatcher hittills och har historiskt sett bjudit på rejäla målkalas när de mött RB Leipzig senaste åren. Allting talar för ännu en urladdning till uppgörelse när två lag i jakt på seger gör upp. Därför spelas att det blir totalt över två mål gjorda i matchen på Red Bull Arena.

Djävulens advokat

RB Leipzig har förvisso öst på fint i såväl ligaspelet som ute i Europa League. Men bara två av Nürnbergs sex ligamatcher hittills har slutat med mer än två mål gjorda totalt. Och efter att gästerna verkar ha hittat åtminstone ett embryo till form (två segrar på de tre senaste matcherna i Bundesliga) finns en möjlighet att vi i stället för böljande spel och offensiv urladdning får se en tillknäppt historia där bortalaget ånyo försöker att spika igen bakåt och få med sig ett oavgjort resultat hem.


Publicerad: 7 oktober 2018 klockan 12:02

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
7 okt 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet265
Insats
2 000 kr

1.50

Odds

Plusmeny
Atalanta vs Sampdoria
X21 500 kr2.37
Liverpool vs Manchester City
Ö 2.52 000 kr1.57

Dela vidare!

Kommentera nedan!