Real Madrid vs Atlético Madrid • Rekraketer
Annons
Speltips
Uefa Super Cup

Real Madrid vs Atlético Madrid

Real Madrid vill kröna sin imponerande försäsong med att ta hem en titel. Atlético Madrid har siktet inställt på att överraska mot rivalerna.

Avspark: 15 aug 00.00
Annons

Efter den tredje raka Champions League-bucklan har Real Madrid siktet inställt på att ge säsongen en raketstart genom att ta hem ännu en titel i UEFA Super Cup. Med en fin försäsong i ryggen kliver Los Blancos in i finalen med stort självförtroende. Atlético Madrid har inte alls lyckats resultatmässigt under sommaren (allra senast förlust mot Inter) och tar sig an rivalerna med en matchotränad Antoine Griezmann i spetsen.

Real Madrid

Real Madrid tog visserligen hem Champions League för tredje gången i rad. Men i det inhemska ligaspelet misslyckades storklubben totalt och slutade till sist på en tredjeplats med 76 poäng på 38 matcher. Efter att Zinedine Zidane lämnade rollen som tränare efter säsongen fanns många orosmoln på himlen. Något som stärktes ytterligare när lagets store fixstjärna Cristiano Ronaldo lämnade klubben för Juventus. Men Julen Lopetegui har fått fin fart på Real Madrid under försäsongen med ett antal spelare (däribland Gareth Bale) som verkligen klivit fram i tomrummet som portugisen lämnade efter sig. Moralen och stämningen är på topp i truppen. Inför mötet med Atlético Madrid saknas endast skadade duon Jesús Vallejo och Álvaro Odriozola.

Fem senaste matcherna

Atlético Madrid

Atlético Madrid slog in sig som en kil mellan de spanska giganterna förra säsongen och slutade på en andraplats i ligaspelet med 79 inspelade poäng på 38 matcher. Visserligen var avståndet upp till seriesuveränerna Barcelona hela fjorton poäng. Men Los Colchoneros njöt i fulla drag av att komma före rivalen Real Madrid i tabellen. Argentinaren Diego Simeone har sannerligen byggt upp en solid och defensivt skicklig lagmaskin under sina år som tränare för klubben. Nu vill han fylla på troférummet efter segern i Europa League i våras med den första titeln i UEFA Super Cup. Men efter en besvärlig försäsong finns både frågetecken och tvivel inför den nervkittlande sammandrabbningen med storebror i den spanska huvudstaden. Atlético Madrid kommer till matchen mot Real Madrid med en trupp fri från skador.

Fem senaste matcherna

Statistik

Real Madrid har bara förlorat en av de sju senaste matcherna mot Atlético Madrid. Senaste mötet lagen emellan i våras slutade oavgjort (1-1).

Real Madrid har vunnit UEFA Super Cup fyra gånger på sex försök.

Atlético Madrid har bara snittat 1.00 mål framåt per match på försäsongen.

Real Madrid har vunnit 3 av sina 4 matcher på försäsongen.

Atlético Madrid har bara vunnit 1 av de 5 senaste matcherna.

Speltips

Real Madrid har vind i seglen efter en imponerande försäsong under nye tränaren Julen Lopeteguis ledning. Vinsterna har avlöst varandra och självförtroendet är sannerligen på topp inför rivalmötet. Los Blancos har ett fint facit gentemot Atlético Madrid sett till de senaste åren och kliver in i finalen med en starkare och mer utvilad elva än sina motståndare. Form, historik och truppläge talar för att ett Real Madrid med nyvunnen energi för femte (!) gången vinner UEFA Super Cup. Därför spelas att Real Madrid tar hem titeln i matchen på lilla Lilleküla Stadium. Oavsett om det sker under full tid, i förlängning eller genom en avslutande straffläggning går spelet in.

Djävulens advokat

Atlético Madrid har bara förlorat en av de fyra senaste mötena med Real Madrid och får nu ett välbehövligt lyft i och med att Antoine Griezmann anslutit till laget efter fotbolls-VM. Nye tränaren Julen Lopetegui har visserligen skruvat till sitt Real Madrid under försäsongen och presterat fint mot toppmotstånd. Men när den tidigare talismanen Cristiano Ronaldo inte längre finns med i arsenalen kan det bli tufft att hitta lösningar om ett defensivt urstarkt Atlético Madrid lyckas kriga in ett mål.


Publicerad: 15 augusti 2018 klockan 06:09

Speltipset
Tips
Real Madrid vinner titeln
Avspark
15 aug 21.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Los Angeles Galaxy vs Colorado Rapids
Ö 2.5500 kr1.50

Dela vidare!

Kommentera nedan!