Real Madrid vs Barcelona • Rekraketer
Annons
Speltips
Copa del Rey

Real Madrid vs Barcelona

Real Madrid sätter hoppet till cupspelet för att kunna säkra en titel. Barcelona behöver kliva framåt i cupreturen för att ta sig vidare.

Avspark: 27 feb 21.00
Annons

Real Madrid inledde säsongen svajigt och lyckades inte vinna på fem raka matcher under slutet av september och hela oktober månad. Något som ledde till att tränaren Julen Lopetegui fick lämna klubben. Sedan dess har det gått bättre för laget som förvisso inte har någon riktigt chans på ligatiteln. Men Copa del Rey kan bli en räddningsplanka för att sluta en skakig säsong med åtminstone en titel. Barcelona har rusat iväg i toppen av La Liga och endast förlorat två matcher i ligaspelet så här långt den här säsongen. Klubben slåss fortsatt på flera fronter och ser en möjlighet att närma sig en trippel (eller åtminstone dubbel) om de lyckas vända på steken i returmötet mot Real Madrid.

Hemmalag

Real Madrid upplevde en kärv inledning på hösten under nye tränaren Julen Lopeteguis ledning. Klubben, som vunnit Champions League tre år i rad, vann bara fyra av de tio första matcherna (varav fyra matcher var förluster) och halkade tidigt efter i toppen av tabellen. Under Santiago Solaris regi har klubben visserligen höjt sig en del. Men just nu ligger Los Blancos endast (!) på en tredjeplats i ligatabellen med 48 poäng på 25 matcher. Upp till serieledande Barcelona är det hela nio poäng. Ligatiteln blir därmed svår att kamma hem för ett Real Madrid som i stället för fokusera på Champions League och det inhemska cupspelet. Inför returmötet med Barcelona är endast Marcos Llorente och Isco frågetecken i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Barcelona har forcerat fram under hösten och fortsatt att visa upp ett imponerande spel i såväl liga- som cupspelet. Efter bara två förluster i La Liga (1-2 mot Leganes och 3-4 mot Betis) sitter klubben nu i förarsätet. Med 57 inspelade poäng på 25 matcher har Barcelona kopplat ett grepp om ligan och går för andra raka titeln. I Copa Del Rey kan klubben dessutom ta sin fjärde raka titel. Motivationen och hungern bör det därmed inte vara något problem med. I synnerhet när ärkerivalerna Real Madrid står på andra sidan mittcirkeln. I truppen saknas skadade Rafinha och Jasper Cillessen. Dessutom är det osäkert om Arthur eller Thomas Vermaelen kan medverka i matchen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Åtta de tio senaste matcherna mellan Real Madrid och Barcelona har slutat med att båda lagen gjort mål. Dessutom passeras spelad mållina i sex av de åtta senaste mötena mellan klubbarna.

Real Madrid har gjort minst 1 mål i 12 av de 14 senaste hemmamatcherna.

Barcelona snittar 2.60 mål framåt per bortamatch i ligaspelet hittills.

Real Madrid har gjort mål i 83 procent av hemmamatcherna i ligan så här långt.

Barcelona har bara hållit nollan i 42 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

Real Madrid har hittat tillbaka till formen och vunnit fyra av sina sex senaste matcher. Samtidigt behöver Barcelona satsa framåt i returen efter att ha släppt in mål i det första semifinalmötet klubbarna emellan. Historiskt sett bjuder båda klubbarna på mål när de möts. I åtta av de tio senaste har både Real Madrid och Barcelona hittat nätet. Och i sex av de åtta senaste passeras även spelad mållina. Allting talar för ännu en underhållande tillställning där ett mål av Barcelona onekligen kommer att öppna upp matchbilden. Full fart framåt och öppna spjäll när en finalplats ska säkras. Därför spelas att det båda lagen gör mål och att det totalt blir minst tre mål gjorda i matchen på Santiago Bernabéu.

Djävulens advokat

Visserligen brukar Real Madrid och Barcelona bjuda upp till dans när det vankas El Clásico. Men samtidigt har Real Madrid inte direkt låtit matcherna rinna iväg på hemmagräs den här säsongen. Bara 33 procent av lagets matcher på hemmaplan i ligaspelet har slutat med minst tre mål gjorda totalt. Med tanke på Los Blancos bortamålsfördel efter det första mötet mellan lagen finns en risk att tränaren Santiago Solari drar åt svångremmen rejält och siktar in sig på att spika igen bakåt i första hand. Ett tidigt mål av Barcelona behövs för att öppna upp matchen.


Publicerad: 27 februari 2019 klockan 20:10

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
27 feb 21.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!