Real Sociedad vs Valencia • Rekraketer
Annons
Speltips
La Liga

Real Sociedad vs Valencia

Ett Real Sociedad med luft under vingarna och Alexander Isak i spetsen jagar en Europa-plats. Valencia behöver studsa tillbaka efter två raka matcher i ligaspelet utan seger.

Avspark: 22 feb 18.30
Annons

Real Sociedad stod för en stark höst i spanska La Liga. Klubben förlorade bara fem matcher totalt i ligaspelet fram till årsskiftet och har nu en fin position i tabellen inför en spännande vår. Med seger i de två senaste hemmamatcherna i ligan finns det gott om självförtroende i truppen. Svenske Alexander Isak har dessutom fått en fin islossning under de senaste veckorna och gjort åtta mål på de sju senaste matcherna. För tillfället ligger Real Sociedad (som hemmaslog Athletic Bilbao med 2-1 i den senaste omgången) på en åttondeplats i tabellen med 37 poäng på 23 matcher.

Valencia, som slutade på en fjärdeplats förra säsongen, ser ut att gå en hård holmgång till mötes i kampen om Europa-platserna. Efter en ojämn säsong hittills ligger klubben för närvarande på en sjundeplats i tabellen med 38 inspelade poäng på 24 matcher. Med endast två poäng upp till den åtråvärda fjärdeplatsen, som innebär spel i Champions League nästa säsong, finns fortfarande hopp om ett fint slut på ligasejouren. Men med två raka matcher i ligan utan seger behöver laget vända på formkurvan för att inte tappa alltför mycket mark i toppen av tabellen.

Real Sociedad kliver över spelad lina i 82 procent av ligamatcherna på hemmaplan den här säsongen. För Valencia går spelet in i 64 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.
För Real Sociedad går spelet in i de 7 senaste matcherna i ligaspelet och de 5 senaste ligamatcherna på hemmagräs. För Valencia går spelet in i 6 av de 7 senaste matcherna på bortaplan i ligan.
Real Sociedad snittar totalt 3.18 mål per hemmamatch i ligaspelet hittills. Mostsvarande snitt för Valencia på bortaplan i ligan ligger på 3.36 mål per match.
Real Sociedad har gjort mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligan och släppt in mål i 73 procent av matcherna. Valencia har nätat i 82 procent av bortamatcherna i ligan och samtidigt hållit nollan i endast 9 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Visst luktar det mål om sexpoängsdrabbningen på Reale Arena. Real Sociedad har bjudit på svängdörrar stora delar av säsongen. Och med sju raka matcher över spelad lina (och mål framåt i de elva senaste på hemmagräs) i ryggen är det ett målglatt hemmalag vi har att göra med. Samtidigt är Valencia svåra att nolla. Gästerna har nätat i hela 82 procent av bortamatcherna i ligaspelet och samtidigt släppt in mål i de åtta senaste ligamatcherna på bortaplan. Segraren i den här matchen kopplar ett grepp om den sista Europa-platsen och kan även närma sig Champions League om övriga resultat i omgången faller väl ut. Vi kan räkna med en offensivt lutad tillställning mellan två lag som vill få fart med sig in i resterande del av våren.


Publicerad: 19 februari 2020 klockan 10:49

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
22 feb 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!