Rennes vs Bordeaux • Rekraketer
Annons
Speltips
Ligue 1

Rennes vs Bordeaux

Rennes är uppe och nosar på en tredjeplats i tabellen efter en stark höst i den franska högstaligan. Bordeaux har två raka förluster i ligaspelet och behöver studsa tillbaka för att inte halka nedåt i tabellen.

Avspark: 21 dec 20.45
Annons

Rennes landade i mitten av tabellen förra säsongen. Men den här hösten har laget spottat upp sig och ser nu ut att kunna utmana om en Champions League-plats. Klubben har endast förlorat fem matcher totalt och står nu på fyra raka segrar (senast 1-0 borta mot Lyon) i ligaspelet. Visst sprudlar det av både självförtroende och optimism hos ett Rennes som för tillfället ligger på en fjärdeplats i tabellen med 30 poäng på 17 matcher. En ny seger hemma mot Bordeaux skulle ta hemmalaget både ikapp och förbi ligatrean Lille i jakten på en Europa-plats, allra helst Champions League, till nästa säsong.

Bordeaux har växlat upp några snäpp jämfört med förra säsongen (en fjortondeplats) och är med en sjundeplats och 26 inspelade poäng på 18 matcher med och krigar om en Europa-plats till nästa säsong. Men två raka förluster i ligaspelet (senast 0-1 hemma mot Strasbourg) har åtminstone tillfälligt bromsat upp Bordeaux som nu söker en trepoängare för att studsa tillbaka in i toppstriden och närma sig en plats bland de fem främsta i tabellen. Men Bordeaux har inte vunnit mot Rennes på sex raka matcher och har alltså inte bara en sviktande formkurva att brottas med.

För Rennes har spelet gått in i hela 88 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills den här säsongen. Motsvarande siffra för Bordeaux på bortaplan ligger på 78 procent.
Rennes har gjort minst 2 mål framåt i de 4 senaste hemmamatcherna i ligan. Samtidigt har laget släppt in mål i de 8 senaste matcherna på hemmagräs i ligaspelet. Bordeaux har gjort mål i 5 av de 6 senaste matcherna och inte hållit nollan i 7 raka bortamatcher.
För Rennes går spelet in i 7 av de 8 senaste hemmamatcherna i ligaspelet. För gästande Bordeux har båda lagen nätat i 6 av de 7 senaste ligamatcherna på bortaplan.
I 7 av de 10 senaste matcherna mellan Rennes och Bordeaux har båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade oavgjort (1-1).

Två lag som bjudit på öppna spjäll både framåt och bakåt möts i vad som förväntas bli en tät och böljande tillställning. I sammandrabbningen på Roazhon Park hittar vi gott om spelvärde. Hemmalaget har hittat nätet i 88 procent av hemmamatcherna den här säsongen och samtidigt släppt in mål i varenda ligamatch på hemmagräs. Bordeaux behöver samtidigt kliva framåt i banan efter två raka förluster i ligaspelet. Gästerna har inte haft några problem att hitta nätet på bortaplan hittills den här säsongen med mål framåt i 89 procent av matcherna. Totalt sett är Bordeaux seriens näst målgladaste lag (endast slagna av PSG) med tjugoåtta strutar så här långt. Rennes vill ta en trepoängare för att ta sig förbi tredjeplacerade Lille som har en match mer spelad och samtidigt närma sig en direktplats till Champions League. Bordeaux vill å andra sidan knipa en seger för att bryta trenden och knapra in på toppkvartetten. Här ska det bli det mål!


Publicerad: 17 december 2019 klockan 13:18

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
21 dec 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!