Rio Ave vs Benfica • Rekraketer
Annons
Speltips
Primeira Liga

Rio Ave vs Benfica

Benfica har nu kopplat greppet om titeln i den portugisiska högstaligan. Rio Ave krigar i ett ingenmansland med två ligaomgångar kvar.

Avspark: 12 maj 21.00
Annons

Rio Ave tog en Europa-plats i fjolårssäsongen av den portugisiska högstadivisionen. Men den här säsongen har gått tyngre för klubben som just nu befinner sig i ett ingemansland med två omgångar kvar. Benfica leder serien och har avgörandet helt i egna händer inför slutspurten av ligaspelet. En ny seger borta mot Rio Ave skulle definitivt sätta rejält med tryck på rivalerna Porto i tabelltoppen.

Hemmalag

Rio Ave knep en femteplats i ligaspelet förra säsongen. Men den här upplagan av Primeira Liga har varit upp och ner för klubben som bland annat spelade tio marcher i rad under hösten utan att knipa en trepoängare. För tillfället ligger Rio Ave på en sjundeplats i tabellen med 42 poäng på 32 matcher. Men i takt med att pressen avtagit har laget börjat prestera igen. Med tre segrar på de fyra senaste (och ett oavgjort resultat mot ligatvåan Porto) finns hopp om att kunna avsluta säsongen snyggt inför hemmapubliken på Estádio dos Arcos.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Benfica ser ut att kunna ta revansch den här säsongen efter den snöpliga andraplatsen i fjol. Laget har verkligen marscherat fram i ligaspelet och endast förlorat tre matcher på hela säsongen. Benfica har faktiskt varit obesegrade i ligaspelet sedan nyårsskiftet och nu vunnit sju matcher i rad. Därmed har klubben lagt beslag på förstaplatsen i tabellen med hela 81 inspelade poäng på 32 matcher. Men med två omgångar kvar av ligaspelet och bara två poäng ner till tvåan Porto har gästerna ingen möjlighet att slappna av. En ny seger borta mot Rio Ave skulle sätta Benfica i en ruggigt fin position inför den avslutande hemmamatchen mot mittenlaget Santa Clara.

Fem senaste matcherna

Statistik

De fem senaste matcherna mellan Rio Ave och Benfica har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade hela 4-2 till ett då hemmaspelande Benfica.

Rio Ave har hittat nätet i 88 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan.

Benfica har gjort minst 1 mål i de 17 senaste matcherna i ligaspelet.

Rio Ave har endast hållit nollan i 12 procent av hemmamatcherna i ligan.

Benfica har släppt in mål i 3 av de 4 senaste ligamatcherna på bortagräs.

Speltips

För Rio Aves del har spelet gått in i hela 81 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Förvisso är motsvarande siffra för Benfica på bortaplan endast 38 procent. Men hemmalaget har inga problem att hitta nätet på hemmagräs. Rio Ave har gjort mål i 88 procent av hemmamatcherna hittills och strutat i de fyra senaste ligamatcherna. Rio Ave har visserligen ingenting att spela för utöver hedern med två omgångar kvar av ligaspelet. Men laget har onekligen sprattlat till i takt med att pressen avtagit. Bland annat lyckades klubben spela oavgjort hemma mot Porto (2-2) för några veckor sedan. Benfica å andra sidan behöver tre poäng för att behålla kommandot i tabellen och koppla ett ännu hårdare grepp om ligasegern. Historiskt sett trivs lagen mot varandra. De fem senaste matcherna har slutat med mål åt bägge håll. Och allting talar för en ny underhållande och frejdig uppgörelse med fin fart under sulorna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Estádio dos Arcos.

Djävulens advokat

Frågan är om Rio Ave är tillräckligt motiverade för att stå emot (och prestera mot) ett laddat Benfica som inte kommer ge sina motståndare mycket manövreringsutrymme nu när så pass mycket står på spel i ligaavslutningen. Risken finns att luften går ur hemmalaget totalt om serieledarna får in ett tidigt ledningsmål.


Publicerad: 12 maj 2019 klockan 09:18

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
12 maj 21.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.00

Odds

Plusmeny
Atlético Madrid vs Sevilla
1 (U 15.5 S)500 kr1.85

Dela vidare!

Kommentera nedan!