Rizespor vs Yeni Malatyaspor • Rekraketer
Annons
Speltips
Süper Lig

Rizespor vs Yeni Malatyaspor

Rizespor är inne i en fin period och har vunnit fem av de sex senaste. Yeni Malatyaspor brottas med skadebekymmer i toppen av tabellen.

Avspark: 22 feb 18.30
Annons

Rizespor inledde säsongen bedrövligt och tog bara hem en enda seger (3-0 hemma mot Fenerbahçe) under de sjutton (!) första omgångarna i ligaspelet. Men det nya året har börjat mer än lovande för laget som nu vunnit fyra av de fem senaste i ligan och därmed tagit rejäla kliv uppåt i tabellen. Yeni Malatyaspor har blandat och gett så här långt in på säsongen och behöver nu vässa formen och hitta stabiliteten för att kunna försvara den Europa-plats som klubben har i sina händer för tillfället.

Hemmalag

Rizespor har studsat tillbaka efter den urusla inledningen på säsongen. Nykomlingen, som fick vänta till slutet av januari innan den andra segern i ligaspelet kunde inkasseras, har nu vunnit fyra av de fem senaste. För tillfället ligger Rizespor på en tolfteplats i tabellen med 25 poäng på 22 matcher. Men marginalen ned till nedflyttningsstrecket är endast en poäng. Rizespor behöver därmed fortsätta att knipa segrar för att kunna säkra kontraktet och fortsatt spel i den turkiska högstadivisionen. Inför mötet med Yeni Malatyaspor saknas endast Davide Petrucci i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Yeni Malatyaspor slutade på en tiondeplats i fjol. Den här säsongen har gått snäppet bättre för laget som nu kan ställa in siktet på att säkra åtminstone Europa League-spel. Det trots en ojämn säsong där klubbens längsta segersvit endast varat i tre matcher. Just nu ligger Yeni Malatyaspor på en fjärdeplats i tabellen med 34 inspelade poäng på 22 matcher. Endast målskillnad skiljer laget åt från femteplacerade Konyaspor. Med tanke på lagets lutande formkurva (fyra raka utan seger) behövs en uppryckning för att försvara positionen i tabellen. Tränaren Erol Bulut brottas med en hel del problem i truppen inför matchen mot Rizespor. Issiar Dia, Yigithan Guveli, Michael Pereira, Thievy och Ömer Sismanoglu missar alla matchen. Dessutom är mittfältaren Adem Büyük avstängd.

Fem senaste matcherna

Statistik

För Rizespor har båda lagen gjort mål i 80 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. För Yeni Malatyaspor är motsvarande siffra på bortaplan 64 procent.

Rizespor har gjort minst 1 mål i de 11 senaste matcherna i turkiska Süper Lig.

Yeni Malatyaspor har hittat nätet i de 9 senaste matcherna i ligaspelet.

Rizespor har släppt in mål i 80 procent av lagets hemmamatcher i ligan.

Yeni Malatyaspor har gjort mål i 73 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.

Speltips

För Rizespor har sju av de åtta senaste hemmamatcherna i ligaspelet slutat med att båda lagen gjort mål. Samtidigt har Yeni Malatyaspor gjort mål i de fyra senaste bortamatcherna i ligan och spelet går även in i alla fyra matcher. Även om formkurvorna pekar åt helt olika håll för klubbarna sitter bortalaget på kvalitet nog att kunna skaka om hemmalaget. Yeni Malatyaspor vann det senaste mötet lagen emellan (1-0) och måste kliva fram i matchen för att hitta den första segern i ligaspelet sedan slutet av januari. Rizespor har gjort mål i elva raka ligamatcher och släppt in mål i sex raka hemmamatcher. Yeni Malatyaspor har gjort mål i de nio senaste ligamatcherna och inte hållit nollan i de sex senaste. Allting talar för en böljande och fartfylld drabbning där ledorden är full fart framåt. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Çaykur Didi Stadyumu.

Djävulens advokat

Visserligen är både Rizespor och Yeni Malatyaspor inne i fina stim. Men Rizespor har hållit nollan i tre av de fem senaste och endast släppt in totalt två mål på de fem senaste. Ett skadedrabbat bortalag behöver onekligen prestera för att göra mål på sina motståndare. Ett formstarkt Rizespor ska inte ha något problem att hitta nätet. Men den stora frågan är om ett stukat Yeni Malatyaspor sitter på nycklarna för att låsa upp hemmalaget.


Publicerad: 22 februari 2019 klockan 10:27

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
22 feb 18.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.90

Odds

Plusmeny
Austria Wien II vs Kapfenberger SV
Ö 2.51.75500 kr

Dela vidare!

Kommentera nedan!