Rochdale vs Wycombe • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Rochdale vs Wycombe

Rochdale krigar för att undvika att trilla under strecket i tabellen. Wycombe har tappat fart och är nu indragna i den täta bottenstriden.

Avspark: 19 apr 16.00
Annons

Rochdale har inte alls kommit upp i nivå den här säsongen. Men med ett antal segrar under den senaste tiden ligger laget fortfarande på säker mark i tabellen. Wycombe är helt under isen och bara vunnit en match (2-0 mot bottenlaget Southend United senast) på de elva senaste matcherna i ligan. Nu är klubben med i bottenstriden.

Hemmalag

Rochdale var på vippen att åka ut ur engelska League One i fjol. Men till slut kunde klubben säkra nytt kontrakt med endast en poängs marginal ned till Oldham Athletic. Även den här säsongen ser ut att bli en strid ända fram till målsnöret för laget som inte alls förbättrat sin position jämfört med förra säsongen. Just nu ligger Rochdale på en tjugondeplats (precis ovanför nedflyttningsstrecket) med endast 45 poäng på 42 matcher. Med tanke på att AFC Wimbledon jagar underifrån i tabellen behöver hemmalaget fortsätta att visa tecken på form för att fortsätta hålla sig på säker mark. Tränaren Brian Barry-Murphy förfogar över en fulltalig trupp inför mötet med Wycombe.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Wycombe tog klivet upp från League Two inför säsongen. Och klubben tog för sig under perioder av hösten. Bland annat plockades hela sex segrar under oktober och november månad. Men verkligheten har kommit ikapp för nykomlingen som hamnat i en rejäl svacka. Innan den värdefulla segern mot Southend United (2-0) senast hade Wycombe hela tolv raka matcher i ligaspelet utan vinst. Nog måste laget nu höja sig ett par nivåer för att bevaka sin position i tabellen. För tillfället ligger Wycombe på en sjuttondeplats med 47 inspelade poäng på 42 matcher. Försvararen Darius Charles är skadad och missar mötet med Rochdale. I övrigt en helt kurant matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

För Rochdale går spelet in i fyra av de fem senaste matcherna i ligaspelet. För Wycomber har båda lagen gjort mål i fyra av de sex senaste ligamatcherna.

Rochdale har gjort minst 1 mål framåt i de 5 senaste matcherna i ligaspelet.

Wycombe har släppt in mål i 90 procent av lagets bortamatcher i ligan hittills.

Rochdale har släppt in mål i 71 procent av lagets ligamatcher på hemmagräs.

Wycombe har gjort mål i 81 procent av ligamatcherna på bortaplan så här långt.

Speltips

För Rochdale har båda lagen gjort mål i 52 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Wycombe på bortaplan i ligan är hela 71 procent. Två lag som krigar kring strecket i engelska League One möts i en rafflande sexpoängsdrabbning. Rochdale har viss medvind efter att ha vunnit två av de fyra senaste matcherna på hemmagräs. Wycombe måste bygga vidare från segern mot Southend United senast för att hålla undan i tabellen och undvika en onödigt spännande avslutning på ligasäsongen. Hemmalaget har nätat i de två senaste matcherna på hemmagräs och målat i totalt 67 procent av hemmamatcherna hittills. Samtidigt har Wycombe Wanderers gjort mål i hela 81 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet. Allting talar för en öppen, underhållande och fartfylld tillställning mellan två lag som behöver vinna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Crown Oil Arena.

Djävulens advokat

Wycombe vacklar rejält i ligaspelet. Och trots en viktig seger senast är det osäkert huruvida laget har någonting att sätta emot ett åtminstone något mer formstarkt Rochdale som dessutom är i ännu större behov av tre poäng i bottenstriden. I de två senaste matcherna mellan lagen har det även bara blivit mål åt ett håll.


Publicerad: 19 april 2019 klockan 11:41

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
19 apr 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.71

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!