Roda vs Dordrecht • Rekraketer
Annons
Speltips
Eerste Divisie

Roda vs Dordrecht

Roda har fått upp farten rejält i den holländska andradivisionen. Dordrecht behöver poäng för att undvika bottenstriden i tabellen.

Avspark: 7 dec 00.00
Annons

Roda har siktet inställt på att studsa tillbaka till Eredivisie efter att ha åkt ur den holländska förstadivisionen under förra säsongen. Efter en trevande start har klubben verkligen fått upp tempot under de senaste veckorna och krympt avståndet till de absoluta topplagen i tabellen. Dordrecht har bara vunnit två matcher i ligaspelet så här långt in på säsongen och går en besvärlig säsong till mötes om den svaga formen fortsätter. Nu ställs lagen mot varandra för första gången på över nio år.

Hemmalag

Roda åkte ur den holländska förstadivisionen i fjol och vill göra sejouren i Eerste Divisie så kort som möjlig. Efter en något ojämn start på säsongen har laget fått upp farten under de senaste ligaomgångarna och vunnit fyra av de fem senaste. Framför allt har Rodas offensiv imponerat. Allra senast blev det hela 5-0 till laget i bortamötet med TOP Oss. Och i omgången dessförinnan avfärdades Telstar enkelt på hemmaplan med klara 3-0 som slutsiffror. Just nu ligger laget på en stabil sjundeplats i tabellen med 27 poäng på 16 matcher. Upp till serieledande Den Bosch är det endast sex poäng. En seger hemma mot bottenlaget Dordrecht skulle därmed ge klubben en möjlighet att krympa avståndet och på allvar utmana om direktplatsen till Eredivisie.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Dordrecht har inte rosat marknaden den här säsongen. Efter trettondeplaceringen förra säsongen har klubben halkat ner ytterligare några snäpp i hierarkin och ser ut att få kriga om att undvika nedflyttningsplatsen i tabellen efter en svag höst. Laget har bara tagit två segrar (båda på hemmaplan mot lag på den undre halvan) och inte vunnit en enda match på bortaplan i ligaspelet. För tillfället ligger Dordrecht på en blygsam artondeplats i tabellen med ynka 10 inspelade poäng på 16 matcher. Tränaren Gérard de Nooijer får fortsatt klara sig utan långtidsskadade anfallaren Terence Groothusen i den svåra bortamatchen mot Roda.

Fem senaste matcherna

Statistik

Roda har aldrig förlorat mot Dordrecht och vunnit fyra av de fem tidigare mötena lagen emellan. Men det var över nio år sedan som lagen ställdes mot varandra senast. Då vann ett även då hemmaspelande Roda med 1-0.

Roda har vunnit 4 av sina 5 senaste matcher i ligaspelet.

Dordrecht släpper in i snitt 2.13 mål per bortamatch i ligan.

Roda har gjort mål i 86 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet.

Dordrecht har bara vunnit 1 av de 8 senaste matcherna i ligan.

Speltips

Ett Roda i fin form har bara förlorat en av de åtta senaste matcherna i ligaspelet. På hemmagräs har laget två raka storsegrar (3-0 mot både Telstar och Helmond Sport). Även om Dordrecht vann senast i ligaspelet finns det knappt någonting alls som pekar på att gästerna ska få med sig något från matchen. Roda snittar 2.60 mål framåt sett till de fyra senaste matcherna och har hållit nollan i två av de tre senaste. Ett stukat Dordrecht utan självförtroende har inte vunnit en enda bortamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen och plockat båda sina två hemmasegrar mot lag på den undre halvan av tabellen. Allting talar för att Roda förlänger en fin trend och inkasserar en ny komfortabel seger i jakten på att ordna avancemang tillbaka till Eredivise. Därför spelar jag att Roda vinner matchen på Parkstad Limburg Stadion.

Djävulens advokat

Även om Roda har imponerat under de senaste veckorna går det inte att underskatta ett Dordrecht som trots allt vann senast (3-0 hemma mot bottenkollegan RKC Waalwijk) och snodde åt sig en poäng mot topplaget Almere City (1-1) på bortplan i omgången dessförinnan. Om hemmalaget kliver ut alltför avslappnat på hemmagräset kan ett desperat bortalag med kniven mot strupen överraska och på nytt undvika en förlust.


Publicerad: 7 december 2018 klockan 09:16

Speltipset
Tips
1
Avspark
7 dec 20.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.66

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!