Roskilde vs Thisted • Rekraketer
Annons
Speltips
1. Division

Roskilde vs Thisted

Roskilde behöver hitta en seger för att lämna bottenstriden i tabellen. Thisted ligger sist och måste slå tillbaka för att undvika nedflyttning.

Avspark: 24 mar 13.45
Annons

Roskilde var nära att åka ut ur den danska andradivisionen i fjol. Men till slut klarade klubben sig kvar med fyra poängs marginal. Även den här säsongen ser ut att bli en kamp kring strecket för laget som just nu bara är en förlust från att halka ner till sistaplatsen. Thisted har inte alls rosat marknaden den här säsongen och är jumbo i tabellen efter sex raka förluster i ligaspelet. Nu måste trenden vända om kontraktet ska säkras.

Hemmalag

Roskilde tillhörde bottenskiktet av den danska andradivisionen förra säsongen. Även årets upplaga av 1. Division ser ut att bli en kärv historia för klubben som bara har två poängs marginal ned till nedflyttningsstrecket för tillfället. Just nu ligger laget på en niondeplats med totalt 24 poäng på 22 matcher. Men en viktig bortaseger mot Hvidovre (2-0) i den senaste omgången har givit laget viktig medvind och självförtroende inför fortsättningen av säsongen. En ny seger hemma på jumbon Thisted skulle onekligen stärka lagets chanser att säkra kontraktet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Thisted har inte alls kommit upp i nivå den här säsongen. Laget inledde visserligen hösten bra och tog bland annat fyra segrar av fem möjliga mellan mitten av augusti och mitten av september. Men sedan dess har det gått betydligt tyngre. Med hela sex raka förluster i ryggen (senast 2-3 mot Næstved) ser Thisted ut att få det tufft att lämna bottenstriden. Senaste segern kom i oktober (3-2 hemma mot just Roskilde). För tillfället ligger laget sist i tabellen med 22 inspelade poäng på 22 matcher. Trenden behöver brytas omgående om klubben ska ha en chans att kunna nå säker mark i tabellen innan säsongen är över.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sju av de åtta senaste matcherna mellan Roskilde och Thisted har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 3-2 till ett då hemmaspelande Thisted.

Roskilde har släppt in mål i 90 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

Thisted har släppt in minst 1 mål i de 11 senaste ligamatcherna.

Roskilde snittar hela 3.40 mål totalt per hemmamatch i ligan hittills.

Thisted har gjort mål i 73 procent av bortamatcherna i ligan så här långt.

Speltips

För Roskilde går spelet in i 70 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan. För Thisted är motsvarande siffra på bortaplan 64 procent. Båda lagen har gjort mål i Roskildes fem senaste ligamatcher på hemmagräs. Spelet går även in i fyra av Thisteds fem senaste bortamatcher i ligaspelet. Dessutom har sju av de åtta senaste matcherna lagen emellan slutat med mål åt bägge håll. Allting talar för en svängig tillställning när två bottenlag gör upp i vad som är en viktig sexpoängsdrabbning. Inget av lagen har råd att förlora och måste vinna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Gentofte Sportspark.

Djävulens advokat

Visserligen brukar Roskilde och Thisted bjuda på mål när de möts. Men Thisted befinner sig nu helt under isen och har förlorat de sex senaste matcherna i ligaspelet. Laget har sämst form av alla lag i serien medan Roskilde har bäst form sett till de åtta senaste. Får Roskilde in ett ledningsmål kan luften gå ur gästerna totalt.


Publicerad: 24 mars 2019 klockan 11:17

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
24 mar 13.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.74

Odds

Plusmeny
Israel vs Österrike
Ö 3.0 OF500 kr1.70

Dela vidare!

Kommentera nedan!