Ross County vs Kilmarnock • Rekraketer
Annons
Speltips
Premiership

Ross County vs Kilmarnock

Ross County bröt trenden senast när laget hemmaslog Hibernian med uddamålet. Kilmarnock har halkat efter i tabellen efter tre raka matcher i ligaspelet utan seger.

Avspark: 14 dec 16.00
Annons

Ross County tog klivet upp från andraligan inför säsongen. Och efter en trasslig höst där laget inte tog en enda seger mellan mitten av september och början av december ligger nykomlingarna på den undre tabellhalvan. Men segern hemma mot Hibernian (2-1) i den förra omgången har gett välbehövlig medvind inför vintern. För tillfället ligger Ross County på en åttondeplats i tabellen med 17 poäng på 16 matcher. Med endast fem poäng ner till Hamilton under nedflyttningsstrecket finns inget utrymme för att slappna av. Däremot skulle en ny seger i ligan ge klubben en fin skjuts uppåt i tabellen.

Kilmarnock knep en tredjeplats förra säsongen och fick chansen ute i Europa. Men den här hösten har det gått betydligt tyngre för klubben som nu tappat mark i tabellen efter bara en seger på de sju senaste i ligaspelet. Förhoppningen är att förlusten borta mot Livingston (3-0) i den senaste omgången har blivit en rejäl väckarklocka för tränare Angelo Alessios mannar inför fortsättningen. Trenden behöver onekligen brytas om laget ska kunna jobba ikapp fjärdeplacerade Aberdeen som i dagsläget har ett sex poäng stort försprång. Just nu ligger Kilmarnock på en femteplats med 23 inspelade poäng på 17 matcher.

För Ross County har 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet passerat spelad mållina. För Kilmarnock ligger motsvarande siffra på bortaplan i ligan på 62 procent.
Ross County har hittat nätet i de 5 senaste ligamatcherna. Samtidigt har laget släppt in mål i de 9 senaste matcherna i ligaspelet.
För Kilmarnock har spelet gått in i 6 av de 7 senaste matcherna i ligan. För Ross County har linan passerats i hela 10 av de 11 senaste ligamatcherna.
I 3 av de 5 senaste matcherna mellan Ross County och Kilmarnock i ligaspelet har det blivit minst tre mål gjorda totalt. Men det allra senaste mötet lagen emellan för några månader sedan slutade 0-0.

Vi får spänna fast oss inför holmgången på Global Energy Stadium. Vi har ett segerrusigt Ross County som inför hemmapubliken vill ta en ny trepoängare och närma sig den övre tabellhalvan i skotska Premiership. Men på andra sidan mittlinjen hittar vi ett formsvagt (och förmodligen revanschsuget) Kilmarnock som inte har råd med ytterligare en förlust i jakten på en Europa-plats. Klart är att vi har att göra med två lag som knappast lär dra åt handbromsen. Hemmalaget har gjort mål i fem raka matcher och samtidigt blottat sig duktigt bakåt (insläppt mål i nio raka) de senaste månaderna. Kilmarnock ska vara det bättre laget och har vunnit två av de tre senaste matcherna mot Ross County när vi kikar till den inbördes historiken lagen emellan. Vi hittar gott om spelvärde i ett överspel här när seriens sämsta defensiv (Ross County) ställs mot ett gästande Kilmarnock som underpresterat så här långt under hösten och nu behöver kliva framåt i banan för att bryta trenden och hitta första segern sedan mitten av november.


Publicerad: 11 december 2019 klockan 11:46

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
14 dec 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.97

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!