Ross County vs Livingston • Rekraketer
Annons
Speltips
Premiership

Ross County vs Livingston

Ross County behöver hitta en seger för att närma sig en placering på den övre tabellhalvan. Livingston har fyra raka segrar i ligaspelet och jagar ännu en trepoängare för att krympa avståndet i toppen.

Avspark: 5 feb 20.45
Annons

Ross County är nykomlingar i den skotska högstadivisionen och kan titta tillbaka på en kärv höst i ligaspelet. Laget, som endast vunnit fem matcher totalt i ligaspelet så här långt, är inne i en djup svacka med sju raka matcher i ligan utan seger. Fem av matcherna har slutat med förlust. Nog är det så att en rejäl formhöjning krävs om Ross County ska lyckas skapa marginal ned till Hamilton Academy och jumboplatsen (fyra poäng skiljer just nu). Ross County ligger för tillfället på en niondeplacering med 22 poäng på 24 matcher. Tre poäng har sällan varit så efterlängtade som nu för huvudtränarna Steven Ferguson och Stuart Kettlewell.

Livingston slutade på en blygsam niondeplats förra säsongen. Men den här upplagan av skotska Premiership ser ut att sluta betydligt bättre för klubben som onekligen prickat in storformen inför en rafflande vårhalva. Klubben har faktiskt fyra raka segrar i ligaspelet (senast 1-0 hemma mot Motherwell) och skuggar just nu toppkvartetten från en femteplats och 34 poäng på 24 matcher. Med endast sju poäng upp till tredjeplacerade Motherwell finns en fin morot för tränare Gary Holts mannar. Gästerna kan luta sig emot ett fint facit mot Rotts County med seger i de två senaste matcherna (4-1 respektive 4-1).

Hela 9 av de 10 senaste matcherna mellan Ross County och Livingston har slutat med minst 3 mål gjorda totalt. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade hela 4-0 till ett för dagen hemmaspelande Livingston.
För Ross County har 9 av de 11 hemmamatcherna i ligaspelet hittills passerat spelad mållina. För Livingston har 11 av de 12 matcherna på bortaplan i ligaspelet så här långt in på säsongen slutat med minst 3 mål gjorda totalt.
Ross County snittar totalt 3.18 mål totalt per hemmamatch i ligan. För Livingston ligger motsvarande målsnitt på bortaplan på hela 3.92 mål per match.
Ross County har hållit nollan i endast 27 procent av hemmamatcherna i ligaspelet och samtidigt gjort mål i 82 procent av matcherna på hemmaplan. Livingston har släppt in mål i 100 procent av bortamatcherna i ligan och hittat nätet i 92 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Visst ska det vankas målkalas på Global Energy Stadium när den skotska högstaligan bjuder in till kvällsmatch. Ross County och Livingston passerar (sett till inbördes möten) spelad lina i hela nio av de tio senaste matcherna lagen emellan. I den här säsongens två tidigare möten mellan lagen har det blivit fem mål båda gångerna. Och om vi kikar till lagens målform på hemma- respektive bortaplan den här säsongen ser det minst sagt lovande ut. Ett Ross County som behöver en trepoängare för att ta fart uppåt i tabellen måste kliva framåt i banan. Samtidigt hungrar ett formstarkt Livingston med fyra raka segrar i ryggen efter en ny seger som kan se till att laget krymper avståndet upp till tredjeplatsen ytterligare. Fram med popcornen!


Publicerad: 3 februari 2020 klockan 15:43

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
5 feb 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr (2U)

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!