Rotherham vs Aston Villa • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Rotherham vs Aston Villa

Rotherham behöver plocka en ny hemmaseger för att klättra över strecket. Aston Villa jagar en kvalplats för att ta sig till Premier League.

Avspark: 10 apr 20.45
Annons

Rotherham inledde säsongen i Championship svagt och såg länge ut att gå mot nedflyttning. Men med tre segrar på de sex senaste närmar sig nu klubben säker mark i tabellen. Aston Villa jagar uppflyttning till Premier League och är inne i ett fint stim. Sex raka segrar (senast 3-1 borta mot Sheffield Wednesday) har satt laget i en lovande position inför slutspurten i den engelska andradivisionen.

Hemmalag

Rotherham vann endast tre av de femton första ligamatcherna den här säsongen och var länge en huvudkandidat till att åka ur Championship. Men laget har sprattlat till senaste veckorna och tagit viktiga segrar mot bland annat bottenkollegorna Blackburn Rovers (3-2), QPR (2-1) och nu senast Nottingham Forest (2-1). Just nu ligger klubben på en tjugoandra plats i tabellen med 39 poäng på 40 matcher. Med endast en poäng upp till säker mark finns gott om motivation och hunger hos tränaren Paul Warnes mannar. Inför mötet med Aston Villa saknas skadade trion Darren Potter, Jamie Proctor och Kyle Vassell. Dessutom är det osäkert huruvida Joe Mattock kan delta i matchen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Aston Villa har verkligen fått fart på sig själva under de senaste veckorna. Med sex raka segrar i ligaspelet ser det nu ut som att laget kan säkra en kvalplats för spel om avancemang till Premier League. För tillfället ligger laget på en sjätteplats i tabellen med 63 inspelade poäng på 40 matcher. Men med tanke på att både Middlesbrough (en poäng efter) och Derby County (tre poäng efter) jagar tätt bakom finns det ingen anledning för Aston Villa att slå av på takten nu när ligaspelet går in i slutskedet. Nya segrar behövs för att fortsätta klättringen uppåt. James Chester, Alan Hutton och Tommy Elphick missar matchen mot Rotherham på grund av skador. Även Ørjan Nyland, Lovre Kalinic och Kortney Hause kan missa mötet.

Fem senaste matcherna

Statistik

Rotherham snittar hela 3.00 mål totalt per match på hemmaplan så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Aston Villa på bortaplan i ligaspelet är totalt 2.50 mål per match.

Rotherham har gjort mål i 90 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Aston Villa har gjort minst 1 mål i de 7 senaste ligamatcherna på bortagräs.

För Rotherham går spelet in i 8 av de 9 senaste ligamatcherna på hemmaplan.

Aston Villa har hållit nollan i bara 25 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Speltips

För Rotherham har spelet gått in i hela 75 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills. För Aston Villas del har båda lagen gjort mål i 60 procent av klubbens ligamatcher på bortaplan så här långt. Rotherham har fått upp vittring i tabellen och kommer stärkta efter segern mot Nottingham Forest senast. Laget har gjort mål i de åtta senaste ligamatcherna på hemmaplan och släppt in mål i de fjorton (!) senaste på hemmagräs. Spelet går även in i lagets åtta senaste hemmamatcher. Aston Villa jagar avancemang och är i kanonform. Sex raka segrar och mål gjorda i de sju senaste bortamatcherna i ligaspelet har lett till att klubben nu lagt vantarna på en av kvalplatserna till Premier League. Två lag som krigar om viktiga positioner i tabellen (och därmed måste kliva framåt) gör upp om värdefulla poäng i engelska Championship. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på New York Stadium.

Djävulens advokat

Visserligen har både Rotherham och Aston Villa visat prov på öppna spjäll i de senaste ligamatcherna. Och Rotherham lämnar sällan matcher mållösa på hemmaplan oavsett motstånd. Men kikar vi på inbördes möten lagen emellan målar en helt annan bild upp sig. Spelet går inte in i någon av lagens fyra tidigare matcher mot varandra. Senaste mötet i höstas slutade 2-0 till ett då hemmaspelande Aston Villa.


Publicerad: 10 april 2019 klockan 14:41

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
10 apr 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.66

Odds

Plusmeny
Ajax vs Juventus
Ö 33.5 IK1 500 kr1.50

Dela vidare!

Kommentera nedan!