Rotherham vs Norwich • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Rotherham vs Norwich

Rotherham närmar sig säker mark efter två segrar på de tre senaste. Norwich har förstaplatsen och vill öka avstånden ner till konkurrenterna.

Avspark: 16 mar 16.00
Annons

Rotherham är nykomlingar i den engelska andradivisionen och krigar hårt för att säkra en plats på säker mark i tabellen. Den viktiga bortasegern mot QPR (2-1) tidigare i veckan har onekligen gett laget självförtroende och hopp nu när det endast är målskillnad som håller klubben under nedflyttningsstrecket. Norwich trummar på i toppen av tabellen och tog sin femte raka ligaseger för några dagar sedan när Hull avfärdades (3-2) utan några större bekymmer på hemmaplan. Nu vill laget utöka serieledningen.

Hemmalag

Rotherham tog endast fyra segrar under hösten i ligaspelet och har länge sett ut att skjutas tillbaka ner i League One efter en tuff säsong som nykomlingar i Championship. Men med två segrar på de tre senaste har klubben nu fått upp hoppet om att kunna klara kontraktet. För tillfället ligger Rotherham på en tjugoandraplats (trea från slutet) i tabellen med 36 poäng på 37 matcher. Men nu är det bara målskillnad (en ynka strut!) som håller laget under nedflyttningsstrecket. En ny poäng skulle med stor sannolikhet ta klubben upp på säker mark i tabellen. Inför mötet med Norwich saknas långtidsskadade målvakten Lee Camp och mittfältaren Lee Frecklington.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Norwich marscherar fram och stod för en rejäl urladdning i veckomötet med Hull (två mål under första kvarten) som gav tillbaka serieledningen till klubben. Efter en stark säsong med bara sex förluster totalt i ligaspelet vill nu The Canaries koppla ett ännu hårdare grepp om förstaplatsen och se till att säkra en plats i Premier League till nästa säsong. Norwich har spelat in 75 poäng på 37 matcher och sitter på två poängs marginal ned till ligatvåan Leeds. En ny seger skulle sätta ytterligare press på toppkonkurrenterna i jakten på avancemang. Robbie Brady är avstängd och missar matchen mot Rotherham. Även Youssouf Mulumbu saknas i truppen på grund av landslagsspel.

Fem senaste matcherna

Statistik

Alla sex tidigare möten mellan Rotherham och Norwich har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senaste mötet lagen emellan slutade 3-1 till ett för dagen hemmaspelande Norwich.

Rotherham har gjort mål i 89 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet.

Norwich har gjort minst 1 mål i de 18 senaste matcherna i ligan.

För Rotherham går spelet in i 11 av de 12 senaste hemmamatcherna i ligan.

Norwich har gjort mål i 94 procent av lagets ligamatcher på bortaplan.

Speltips

För Rotherham går spelet in i 72 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt den här säsongen. Även för Norwich är motsvarande siffra på bortaplan 72 procent. Rotherham har fått lite medvind efter två segrar på de tre senaste och kan ta sig över strecket i händelse av poäng mot serieledarna. Samtidigt har Norwich fortsatt att imponera och tog en viktig hemmaseger mot Hull (3-2) tidigare i veckan efter en urstark inledning av matchen. Rotherham har gjort mål i sex raka hemmamatcher och släppt in mål i de tolv senaste ligamatcherna på hemmagräs. Norwich har gjort mål i de åtta senaste bortamatcherna och hållit nollan i bara en av de sex senaste ligamatcherna på bortaplan. Två lag som behöver poäng i varsin del av tabellen gör upp i vad som (även om vi tittar på lagens inbördes möten med varandra) förväntas bli en fartfylld och målglad tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på New York Stadium.

Djävulens advokat

Även om Rotherham och Norwich trivs mot varandra historiskt sett och trenden den här säsongen definitivt talar sitt tydliga språk är det hela tjugoen (!) platser i tabellen som skiljer lagen åt. Ett Norwich med fem raka segrar har visat upp en strålande form och ser en möjlighet att göra processen kort med ett Rotherham som onekligen fick slita sig till segern senast. Får gästerna in ledningsmålet finns en risk att luften går ur hemmalager.


Publicerad: 16 mars 2019 klockan 08:14

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
16 mar 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.72

Odds

Plusmeny
Oldham vs Tranmere
BLGM500 kr1.87
Swansea vs Manchester City
R. Mahrez Ö 1.5 S1 500 kr1.61

Dela vidare!

Kommentera nedan!