Rovaniemi vs Inter Turku • Rekraketer
Annons
Speltips
Veikkausliiga

Rovaniemi vs Inter Turku

Rovaniemi fortsätter sin fina svit och har slagläge i tabellen. Inter Turku vill utöka luckan ner till nedflyttningsstrecket genom en bortaseger.

Avspark: 26 jul 00.00
Annons

Rovaniemi har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och är fortsatt den stora överraskningen i finska Veikkausliiga. Efter den fina sviten i ligaspelet har klubben verkligen en chans att utmana om åtminstone en Europa-plats. Inter Turku brottas med defensiva problem och har (trots två segrar i närtid) tappat duktigt med mark i tabellen och är i behov av fler poäng för att utöka glappet till nedflyttningsstrecket.

Hemmalag

Rovaniemi slogs i mitten av tabellen i fjol och slutade till sist i ett ingenmansland på en sjundeplats. Men i år går det betydligt bättre för laget som just nu befinner sig på en imponerande andraplats i ligan med hela 42 poäng på 20 matcher. Rovaniemi har bara en förlust sedan mitten av juni (1-2 borta mot SJK) och har nu siktet inställt på att utmana seriesuveränerna HJK i kampen om ligaguldet. Inför mötet med Inter Turku får hemmalaget klara sig utan skadade trion Lassi Lappalainen, Juho Hyvärinen och Aleksandr Kokko i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Inter Turku krigade för sin överlevnad i fjol och klarade kontraktet med endast nio poäng efter en nervkittlande avslutning. För tillfället ligger laget på en åttonde plats med 23 inspelade poäng på 19 matcher. Inter Turku har marginal ner till nedflyttningsstrecket. Men poäng borta mot Rovaniemi skulle dels förlänga klubbens fina svit (två raka segrar i dagsläget). Dels ge laget ny luft och krympa avståndet till toppskiktet av tabellen. Till matchen mot Rovaniemi kommer tränaren John Allen med fullt manskap utöver skadade duon Abdoulie Mansally och Henrik Moisander. Dessutom missar Mika Ojala och Albion Ademia matchen på grund av U19-EM.

Fem senaste matcherna

Statistik

Rovaniemi har inte förlorat mot Inter Turku på hemmaplan på de fem (!) senaste åren. Senaste möten lagen emellan tidigare under säsongen slutade 3-3.

Rovaniemi har endast 1 förlust på de 8 senaste matcherna i ligan.

Inter Turku har vunnit 40 procent av sina matcher på bortaplan.

Rovaniemi snittar bara 0.40 insläppta mål per match på hemmaplan.

Inter Turku snittar 1.90 insläppta mål per bortamatch.

Speltips

Rovaniemi har seriens bästa defensiv med endast tretton mål insläppta så här långt. Och framför allt på hemmaplan har laget från norra Finland visat sig vassa. I de fyra senaste matcherna på hemmagräs har Rovaniemi lyckats att hålla nollan. Inter Turku har visserligen ryckt upp sig efter en rad förluster och tagit två meriterande segrar. Men på bortaplan (och i synnerhet mot Rovaniemi) har klubben haft det svårt. Formläge, defensiv styrka och hemmafördel talat för en (måhända knapp) seger för hemmalaget. Därför spelas 1 (DNB) vilket ger insatsen tillbaka vid oavgjort.

Djävulens advokat

Rovaniemi har förvisso vunnit två av de tre senaste matcherna (4-2 och 2-0) mot Inter Turku och har ett fint hemmafacit rent historiskt sett. Men gästerna är i fin form och har plockat två raka segrar efter en liten formdipp. Inter Turku har alla möjligheter att störa hemmalaget och kan ställa till med rejäla bekymmer om de lyckas peta in ledningsmålet. Rovaniemi är målsnåla framåt den här säsongen och skulle onekligen ställas inför en riktigt tuff uppgift om bortalaget tar ledningen i matchen.


Publicerad: 26 juli 2018 klockan 12:14

Speltipset
Tips
1 (DNB)
Avspark
26 jul 17.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.53

Odds

Plusmeny
Atlético Madrid vs Arsenal
X2 + Ö 2.5500 kr2.40

Dela vidare!

Kommentera nedan!