Rovaniemi vs SJK • Rekraketer
Annons
Speltips
Veikkausliiga

Rovaniemi vs SJK

Rovaniemi utmanar om titeln efter en imponerande säsong så här långt. SJK krigar på i botten av tabellen för att undvika nedflyttning.

Avspark: 21 jul 00.00
Annons

Rovaniemi har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och ser oväntat nog ut att kunna utmana serieledande HJK om guldet i finska Veikkausliiga. Klubben har visat upp ett stabilt spel så här långt och är framför allt vassa defensivt. SJK upplever en ojämn säsong hittills och har svårt att få till det på bortaplan med endast en seger. För att lyfta i tabellen och undvika bottenstriden krävs poäng borta mot Rovaniemi.

Hemmalag

Rovaniemi var ett mittenlag under fjolårssäsongen och slutade till sist i ett ingemansland. Men i år har det gått bättre för klubben som för tillfället ligger på en andraplats i tabellen med 35 poäng på 19 matcher. Revanschlusta råder efter den snöpliga förlusten mot just SJK på bortaplan i den senaste omgången. Och Rovaniemi (som har kunnat vila fem dagar längre än sina motståndare) behöver en seger för att haka på HJK i toppen. Inför mötet med SJK får hemmalaget klara sig utan skadade kvartetten Aleksandr Kokko, Juho Hyvärinen, Lassi Lappalainen och Eetu Muinonen. Dessutom har klubben brutit kontraktet med mittfältaren Wato Kuaté.

Fem senaste matcherna

Bortalag

SJK har inte imponerat hittills den här säsongen. Förlusterna har radat upp sig och laget befinner sig just nu farligt nära nedflyttningsstrecket i den finska högstadivisionen. Efter två raka segrar såg formen ut att vara på intågande. Men förlusten i senaste omgången (0-2 borta mot Inter Turku) har plockat ner SJK på jorden igen. Just nu ligger laget på en blygsam niondeplats med endast 19 inspelade poäng på 19 matcher. Till matchen mot Rovaniemi kommer bortalaget utan skadade Marc Vales, Jesse Sarajärvi, Dani Hatakka och Billy Ions. Även duon Obed Malolo och Ville Tikkanen saknas på grund av landslagsspel.

Fem senaste matcherna

Statistik

Rovaniemi är starka på hemmagräs där laget snittar hela 2.11 poäng per match. SJK har bara vunnit en enda match på bortaplan under säsongen (2-0 mot Turku PS i mitten av april) och gör bara 0.67 mål i snitt per bortamatch.

Rovaniemi har bara 2 förluster på de 8 senaste ligamatcherna.

SJK har hållit nollan i bara 11 procent av alla bortamatcher.

Rovaniemi snittar 1.56 mål framåt per match på hemmaplan.

SJK har inte vunnit någon av sina 8 senaste bortamatcher.

Speltips

Rovaniemi har imponerat storligen så här långt in i säsongen och är ligans näst bästa hemmalag. Dessutom har laget seriens starkaste defensiv med endast tretton insläppta mål totalt. SJK har förtvivlat svårt att sno åt sig poäng på bortagräs den här säsongen och lyckas inte alls i offensiven. Formläge, statistik och Rovaniemis starka facit talar för en hemmaseger när lagen gör upp på arenan Keskuskenttä. Men för att säkra upp spelas Rovaniemi med handikappet AH (0.0) i matchen. I händelse av ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

SJK är förvisso inne i en formsvacka och har svårt att prestera på bortaplan. Men laget har vunnit de fem senaste mötena med Rovaniemi (senast 2-1 på hemmaplan i förra omgången) och har ett mentalt övertag som inte går att negligera. Får gästerna hål på Rovaniemi kan hjärnspöket växa hos ett hemmalag som är väl medvetet om hur svårt de har haft det mot SJK historiskt sett. Rovaniemi behöver onekligen ta ledningen i matchen för att känna både lugn och självförtroende inför att bryta den negativa trenden och inkassera den första segern mot SJK på tre (!) år.


Publicerad: 21 juli 2018 klockan 15:26

Speltipset
Tips
1 (AH 0.0)
Avspark
21 jul 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.60

Odds

Plusmeny
Coritiba vs São Bento
1 (AH -0.5)1 000 kr1.80

Dela vidare!

Kommentera nedan!