Ryssland vs Kroatien • Rekraketer
Annons
Speltips
Fotbolls-VM

Ryssland vs Kroatien

Ryssland har gjort succé på hemmaplan och är nära medaljmatch. Kroatien krånglade sig vidare från åttondelsfinalen och vill åt guldet.

Avspark: 7 jul 00.00
Annons

Ryssland har sannerligen överträffat alla förväntningar under fotbolls-VM. Efter att ha tagit sig vidare från gruppspelet som tvåa slog hemmanationen ut förhandsfavoriten Spanien i åttondelsfinalen. Nu har ryssarna medaljvittring. Kroatien lekte sig vidare från gruppen. Men i åttondelsfinalen mot Danmark fick kroaterna slita för att säkra avancemang. Nu har de siktet inställt på att gå längre än någonsin i fotbolls-VM.

Ryssland

Ryssland var inte förhandstippade att gå vidare från sin grupp. Men efter segrar mot såväl Saudiarabien som Egypten var avancemanget klart. Efter en nervkittlande åttondelsfinal mot Spanien (som avgjordes på straffar) slog en heroiskt kämpande hemmanation till på nytt och överraskade de flesta. Moralen är på topp hos ett Ryssland med supporterfavoriten och anfallaren Artiom Dziuba (tre mål hittills) i spetsen. Och de kan räkna med att ha med sig ett enormt stöd från publiken. I matchen mot Kroatien får ryssarna eventuellt klara sig utan Yuri Zhirkov som är tveksam till spel på grund av en skadekänning.

Fem senaste matcherna

Kroatien

Kroatien har smugit under radarn inför fotbolls-VM och inte riktigt räknats med bland toppfavoriterna till att utmana om guldet i mästerskapet. Men efter ett bekymmerslöst gruppspel (tre vinster) och ett gynnsamt slutspelsträd ligger vägen mer eller mindre öppen till en final mot antingen Frankrike eller Belgien. Kroaterna stod inte för en bländande insats mot Danmark i åttondelsfinalen där ett straffavgörande krävdes för att skilja lagen åt. Men det finns mer hästkraft under huven hos förbundskaptenen Zlatko Dalics mannar. Hittar de tillbaka till höjderna under gruppspelet krossas ryssarna. Inför mötet med Ryssland är ordinarie vänsterbacken Ivan Strinic enda frågetecknet i en annars skadefri matchtrupp utan avstängningar.

Fem senaste matcherna

Statistik

Kroatien har aldrig förlorat mot Ryssland. Det senaste mötet lagen emellan ägde rum för tre år sedan. Den gången tog kroaterna hem segern med övertygande 3-0.

Ryssland har släppt in i snitt 1.20 mål per match under fotbolls-VM.

Kroatien snittar 2.00 mål framåt per match så här långt in i mästerskapet.

Ryssland har bara haft totalt 2 skott på mål i de 2 senaste matcherna.

Kroatien har vunnit 5 av 5 matcher hittills under fotbolls-VM.

Speltips

Ryssland har verkligen imponerat hittills i mästerskapet. Men efter en tung match mot Spanien (som visserligen slutade med seger efter ett straffavgörande) som täljde hårt på benen hos försvarsinriktade ryssar finns stor möjlighet för Kroatien att successivt nöta ner hemmanationen. Kroatien har en betydligt vassare trupp och har en växel till att lägga in sett till hur de spelade mot Danmark i åttondelsfinalen. Mer finns att hämta hos kroaterna som har en finalplats i sikte. Därför spelas att Kroatien går vidare till semifinal oavsett när avancemanget säkras. Det spelar därmed ingen roll om kroaterna vinner vid fulltid, efter förlängning eller genom straffar.

Djävulens advokat

Ryssland har förvånat alla och har ett starkt hemmastöd. Kroatien övertygade inte alls mot Danmark utan såg i stället håglösa ut i förhållande till hur imponerande spelet såg ut i gruppspelsmatcherna. Framför allt i den förkrossande segern mot Argentina. Om hemmanationen reder ut den inledande stormen och håller ut till förlängningen (samt om benen håller) finns möjlighet att chocka förhandsfavoriterna.


Publicerad: 7 juli 2018 klockan 08:44

Speltipset
Tips
Kroatien går vidare
Avspark
7 jul 20.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.57

Odds

Plusmeny
Sirius vs Malmö FF
2 (AH -1.0)1 000 kr1.72
Sverige vs England
Sverige går vidare500 kr3.00
Lahti vs FC Inter
1 (AH -0.5)500 kr1.87

Dela vidare!

Kommentera nedan!