Ryssland vs Saudiarabien • Rekraketer
Annons
Speltips
Fotbolls-VM

Ryssland vs Saudiarabien

Värdnationen Ryssland kraftsamlar sig för att öppna fotbolls-VM på allra bästa sätt. Saudiarabien är stärkta efter fina resultat under våren.

Avspark: 14 jun 00.00
Annons

Ryssland har en tyngd på sina axlar när de kliver in på hemmagräs och inleder fotbolls-VM. Landslaget har inte vunnit en enda match sedan i höstas och plågas av en rad mindre lyckade insatser under vårens träningsmatcher. Nu ska allting stämma för att värdnationen ska kunna börja sitt VM-äventyr med en seger. Saudiarabien räcker sannerligen inte till mot världens främsta fotbollsnationer, men övertygande insatser mot både Italien och Tyskland ger saudierna visst hopp inför gruppspelet.

Ryssland

Ryssland har haft stora problem att hitta formen inför mästerskapet på hemmaplan. Landslaget har inte vunnit sedan i oktober förra året och hade tre raka förluster innan de klarade oavgjort (1-1) i genrepet mot Turkiet i förra veckan. Förbundskaptenen Stanislav Cherchesov har ett flertal bekymmersrynkor att tackla inför premiären mot Saudiarabien. Försvaret, med den 38-årige (!) mittbacken Sergei Ignashevich i spetsen, är åldersstiget och saknar två av sina bästa spelare på grund av skador. Dessutom strular offensiven, vilket resulterar i att det är ett statiskt och uddlöst ryskt landslag som ska försöka att vinna över saudierna och ge värdlandet en bra start.

Fem senaste matcherna

Saudiarabien

Saudiarabien har hittat formen inför fotbolls-VM och höll skickligt nere siffrorna (och lyckades göra mål) mot både Italien och senast Tyskland. Ett kontringsstarkt landslag med förbundskaptenen Juan Antonio Pizzi längst fram i leden ser en möjlighet att vända upp och ner på det ryska försvaret med snabbhet, omställningar och djupledslöpningar. Vindsnabba yttrarna Salem Al-Dawsari och Fahad Al-Mullawad bidrar med fin offensivlusta och kan ställa till med trubbel för Rysslands åldrade trebackslinje. Spelregissören Nawaf Al-Abed saknas inför premiärmatchen på grund av skada och kommer att missa hela mästerskapet.

Fem senaste matcherna

Statistik

Ryssland brukar inte bjuda på målrika tillställningar och i nationens fyra senaste matcher i fotbolls-VM har det blivit under 2.5 mål gjorda.

Ryssland har inte vunnit någon av sina 7 senaste landskamper.

Saudiarabien har gjort mål i 4 av de 5 senaste landskamperna.

Ryssland har bara snittat 1.20 mål framåt per match de senaste 10 landskamperna.

Saudiarabien har bara förlorat med mer än 2 mål i 1 av de 5 senaste landskamperna.

Speltips

Ryssland har inte hållit nollan i de tio (!) senaste landskamperna och saknar samtidigt offensiv kraft för att rubba sina motståndare. Hemmastödet ger ryssarna viss fördel inför matchen, men Saudiarabien kommer med en fin uppladdning i ryggen och har alla möjligheter att störa värdnationen. Saudiernas styrka är deras offensiv. Och mot ett på förhand stukat och identitetslöst Ryssland finns alla möjligheter att tro på att ta med sig ett resultat. En målsnål och jämn match väntar förmodligen på Stadion Luzhniki. Därför spelas att Saudiarabien vinner om de börjar med 1.5 plusmål i matchen. Det vill säga behöver Ryssland vinna med minst två måls marginal för att vi ska förlora spelet.

Djävulens advokat

Ryssland har hemmaplan och en hel nation och publik i ryggen. Någonting annat än en seger är otänkbart för ryssarna som verkligen inte behöver gräva länge för att hitta motivationen. Landslaget har inte rosat marknaden på sistone, men om det är i någon match i gruppspelet som de ska sno åt sig tre poäng är det i premiärmötet med Saudiarabien. Får ryssarna in ett tidigt ledningsmål kan en ketchupeffekt vara i rullning.


Publicerad: 14 juni 2018 klockan 06:33

Speltipset
Tips
2 (AH +1.5)
Avspark
14 jun 17.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.60

Odds

Plusmeny
Fjolnir vs Grindavik
2 (DNB)500 kr2.50

Dela vidare!

Kommentera nedan!