Saint-Étienne vs Lille • Rekraketer
Annons
Speltips
Ligue 1

Saint-Étienne vs Lille

Ett Saint-Étienne i svajig form jagar en Europa-plats i toppen av tabellen. Lille vill säkra en direktplats till Champions League.

Avspark: 10 mar 15.00
Annons

Saint-Étienne missade Europa-spel i fjol med minsta möjliga marginal. Den här säsongen är laget ute efter revansch och har siktet inställt på att slå sig in bland de sex främsta i tabellen för att ta sig ut i Europa. Lille var rysligt nära att åka ur Ligue 1 efter ett trassligt fjolår. Men den här säsongen har det gått betydligt bättre för laget som för tillfället lagt vantarna på den andra direktplatsen till Champions League.

Hemmalag

Saint-Étienne har missat chansen till Europa-spel två säsongen i rad. Den här säsongen är laget ute efter revansch. Men efter en ojämn höst som inleddes på allra sämst sämst (bara en seger på de fem första) har inte klubben lyckas slå sig in bland de fyra främsta i tabellen. För tillfället ligger Saint-Étienne på en femteplats med 43 poäng på 27 matcher. Men med tanke på att det endast är en poäng upp till fjärdeoplacerade Marseille finns det definitivt mycket kvar att spela om. Efter en tung period i ligaspelet (bland annat förlust mot PSG) får laget nu hitta kraft i sitt fina hemmaspel för att plocka positioner. Inför mötet med Lille saknas skadade trion Kévin Monnet-Paquet, Yannis Salibur och Gabriel Silva.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Lille stod för en riktig bottensäsong i fjol och säkrade kontraktet med endast en poängs marginal ned till strecket. Den här säsongen är det ett betydligt vassare lag som rusat genom hösten och slagit sig in bakom seriesuveränerna PSG i tabellen. Lille ligger i dagsläget på en andraplats med 54 inspelade poäng på 27 matcher. Ligatiteln är mer eller mindre körd med tanke på att det för närvarande är hela sjutton poäng upp till PSG. Däremot behöver Lille kolla sig över axeln när tredjeplacerade Lyon (fem poäng efter) nu utmanar om den andra direktplatsen till Champions League. Men Lille har hittat formen med bara en förlust i ligaspelet sedan mitten av december och vill nu fortsätta den fina sviten för att hålla undan i tabelltoppen. Enda frågetecknet i truppen är försvararen Mehmet Zeki Çelik som är på väg tillbaka från en skada.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fyra de fem senaste mötena mellan Saint-Étienne och Lille har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det 3-1 till ett då hemmaspelande Lille.

Saint-Étienne har gjort mål i 85 procent av hemmamatcherna i ligan hittills.

Lille har gjort minst 1 mål i de 6 senaste ligamatcherna på bortaplan.

För Saint-Étienne går spelet in i 3 av de 4 senaste matcherna i ligaspelet.

Lille har släppt in mål i 69 procent av bortamatcherna i ligan så här långt.

Speltips

Förvisso går spelet in i endast 54 procent av Saint-Étiennes hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen. Och siffran är den motsvarande för Lille på bortaplan i ligan. Men lagen brukar lätta på skärpet när de möts. I fyra av de fem senaste matcherna mellan klubbarna har det blivit mål åt båda håll. Och även om Saint-Étienne varit inne i en tung period kan de luta sig mot ett starkt facit på hemmaplan. Laget är det fjärde bästa hemmalaget av alla i serien, har gjort mål i 85 procent av matcherna på hemmagräs och snittar 1.85 mål framåt per hemmamatch. Samtidigt har Lille gjort mål i sex raka bortamatcher och är obesegrade i åtta raka totalt i ligaspelet. Båda lagen behöver ett resultat för att ta spjärn och sätta press i toppen av tabellen och försvara positionerna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stade Geoffroy-Guichard.

Djävulens advokat

Historiskt sett brukar Saint-Étienne och Lille bjuda in till kalas när de möts. Men hemmalaget har sviktat en del på slutet och blev nollade av Marseille senast. Samtidigt har Lille hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna i ligaspelet. Om inte Saint-Étienne kommer upp i nivå finns en risk att ett formstarkt Lille gör processen kort med sina motståndare och sedan spikar igen bakåt.


Publicerad: 10 mars 2019 klockan 12:12

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
10 mar 15.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Magdeburg vs Sandhausen
BLGM500 kr2.00

Dela vidare!

Kommentera nedan!