Salernitana vs Ascoli • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie B

Salernitana vs Ascoli

Salernitana har tre förluster på de fyra senaste och behöver nu en seger för att haka på topplagen i tabellen. Ascoli har fått tillbaka lite medvind efter den viktiga hemmasegern mot Cosenza senast.

Avspark: 30 nov 18.00
Annons

Salernitana var ruskigt nära att trilla ur Serie B i våras. Men efter en fin dos dramatik lyckades klubben klösa sig kvar i den italienska andraligan efter att (på straffar) slagit ut Venezia i kvalspelet. Den här säsongen inleddes på ett betydligt bättre sätt och Salernitana har hållit jämna steg med topplagen fram till för några veckor sedan. Men nu har laget förlorat tre av de fyra senaste i ligaspelet och skulle må bra av en seger hemma på Stadio Arechi. Just nu ligger Salernitana på en tiondeplats i tabellen med 18 inspelade poäng på 13 matcher.

Ascoli har fått upp bättre fart i ligaspelet den här hästen jämfört med den förra säsongen som slutade med en halvblek trettondeplats. Laget rivstartade med tre segrar på de fyra första omgångarna i Serie B och är trots en sviktande formkurva med i toppen av tabellen så här långt. Efter en svit på fyra raka matcher utan seger tog Ascoli en viktig uddamålsseger mot Csenza (3-2) allra senast. För tillfället ligger klubben på en sjundeplats med 20 poäng på 13 matcher.

Salernitana har gjort mål i de 4 senaste matcherna på hemmaplan i ligan. Ascoli har hittat nätet i de 5 senaste matcherna i ligaspelet. Samtidigt har laget släppt in mål i de 8 senaste ligamatcherna totalt sett och i de 6 senaste på bortaplan.
För Salernitana har båda lagen gjort mål i hela 83 procent av lagets hemmamatcher i ligan. För Ascolis del har båda lagen nätat i 67 procent av bortamatcherna i ligaspelet.
I lagens båda matcher mot varandra förra säsongen i ligaspelet blev det mål åt vardera håll. Det första mötet lagen emellan slutade 1-1 medan den allra senaste sammandrabbningen i februari slutade hela 4-2 till ett för dagen bortaspelande Salernitana.
Salernitana har bara lyckats hålla nollan i 15 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen. Men mål framåt har laget gjort i 83 procent av matcherna. Ascoli har inte hållit nollan i en enda ligamatch på bortagräs den här hösten. Mål har laget gjort i 67 procent av bortamatcherna i ligan.

Ett hemmastarkt Salernitana som bara noterats för en förlust på hemmagräs i ligaspelet den här hösten behöver kliva framåt för att bryta trenden. I den här kvällsmackan talar det mesta för att det blir en lika böljande och målrik tillställning (sex mål!) som i våras när Salernitana den gången tog hem segern med 4-2. För Ascoli har spelet gått in i de fem senaste matcherna i ligaspelet och gästerna brukar bjuda på öppna spjäll. Salernitana har nätat i de fyra senaste på hemmaplan och ska inte ha några problem med att punktera ett Ascoli som bara hållit nollan i två (!) matcher i Serie B den här hösten.


Publicerad: 28 november 2019 klockan 14:29

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
30 nov 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!