Salzburg vs RB Leipzig • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Salzburg vs RB Leipzig

Salzburg behöver bara en poäng för att säkra en plats i slutspelet. För RB Leipzig krävs en formhöjning för att hålla undan i tabellen.

Avspark: 29 nov 00.00
Annons

Salzburg har slagläge i Europa League efter att ha vunnit alla sina matcher hittills. Laget är obesegrat i sina trettiotvå (!) senaste hemmamatcher och bjuder sällan på målsnåla historier. I sex av de sju senaste matcherna på hemmagräs har det blivit över två mål gjorda totalt. Nu räcker en poäng för att säkra en plats i slutspelet. För RB Leizpig har det gått tyngre i Europa-spelet. Klubben ligger på samma poäng som trean Celtic och behöver ta en seger för att ha avgörandet i egna händer i den avslutande hemmamatchen mot Rosenborg.

Hemmalag

Salzburg ångar på både i det inhemska ligaspelet och Europa League. Efter en urstark inledning på säsongen har klubben intagit förstaplatsen i tabellen med 41 poäng på 15 matcher. Ner till tvåan LASK är luckan redan tolv poäng stor. Även i Europa League har laget sagt beslag på förstaplatsen i gruppen efter fyra segrar på fyra vinster. Framför allt är det offensiven som imponerar hos österrikarna som snittat hela 3.50 mål framåt per match i gruppspelet hittills. Tränaren Marco Rose får klara sig utan skadade duon Amadou Haidara och Reinhold Yabo i mötet med RB Leipzig. Dessutom är Patrick Farkas, Kilian Ludewig, Dominik Szoboszlai och Jasper van der Werff osäkra kort.

Fem senaste matcherna

Bortalag

RB Leipzig har stått för en stabil säsong så här långt och bara förlorat två matcher i ligaspelet hittills. Just nu ligger laget på en fjärdeplats i tabellen med 22 inspelade poäng på 12 matcher. Men i Europa-spelet har det gått något kärvare för RB Leipzig som förlorat två av de fyra inledande matcherna. Nu behöver laget höja sig ett par nivåer med kniven mot strupen och allra helst vinna borta mot ett svårslaget Salzburg för att kunna ha ödet i egna händer i den avslutande hemmamatchen. Tyskarna löser spelad mållina i tre av de fyra gruppspelsmatcherna hittills och kommer senast från ett hårt nederlag på bortagräs mot konkurrenten (tredjeplacerade) Celtic (1-2). Inför matchen mot Salzburg saknas endast skadade svensken Emil Forsberg i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Salzburg och RB Leipzig har mötts en gång tidigare. Då passerades spelad mållina med råge. Matchen slutade till slut 3-2 till ett då bortaspelande Salzburg.

Salzburg passerar spelad lina i de 4 senaste matcherna i Europa League.

RB Leipzig har släppt in mål i 70 procent av matcherna i Europa-spelet.

Salzburg har gjort minst 3 mål i de 4 senaste Europa League-matcherna.

RB Leipzig har gjort mål i 90 procent av matcherna i Europa League.

Speltips

RB Leipzig behöver vinna för att ta kommandot om andraplatsen i gruppen. För hemmalaget räcker det med oavgjort. Men med tanke på att Salzburg sällan slår av på takten på hemmagräs (laget snittar 2.53 mål framåt per hemmamatch) kommer det att svänga rejält när de båda Red Bull-klubbarna brakar samman. Gästerna måste kliva framåt. Något som lär skapa fina omställningsmöjligheter för ett hemmalag i storform. Allting talar för ännu en målrik uppgörelse där desperationen från bortalaget kommer att lägga grunden för en böljande, offensiv och sevärd tillställning. Därför spelas att det blir totalt över två mål gjorda i matchen på Red Bull Arena.

Djävulens advokat

Salzburg är en maskin på hemmagräs och kör inte sällan över sina motståndare totalt. Och visst blev det målrikt senast lagen möttes. Men RB Leipzig har inte alls bjudit på några målkalas den senaste tiden. Bara tre av de åtta senaste matcherna passerar spelad mållina. Och i den senaste ligamatchen (0-1 mot Wolfsburg) lyckades tyskarna inte ens göra mål. Med tanke på att endast ett kryss räcker för Salzburg kan matchbilden därmed bli låst om inte gästerna spräcker nollan förhållandevis tidigt.


Publicerad: 29 november 2018 klockan 18:00

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
29 nov 18.55
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.57

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!