Sandhausen vs Heidenheim • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Sandhausen vs Heidenheim

Sandhausen hade nio raka matcher utan torsk innan förlusten mot FC Nürnberg senast. Heidenheim jagar uppflyttning till Bundesliga. Men med två raka utan seger behövs nu en trepoängare för att inte tappa mark i tabellen.

Avspark: 7 feb 18.30
Annons

Sandhausen säkrade nytt kontrakt i 2. Bundesliga med knapp marginal förra säsongen. Till slut skiljde det endast tre poäng ner till strecket. Den här upplagan av den tyska andraligan ser det ut att gå bättre för klubben som redan skapat en behaglig lucka nedåt i tabellen. Med bara fem förluster totalt så här långt in på säsongen har Sandhausen skrapat ihop tillräckligt med poäng för att till och med kunna drömma om en placering bland åtminstone de fyra främsta. Just nu ligger klubben på en tiondeplats med 27 poäng på 20 matcher. Innan förlusten mot FC Nürnberg senast (0-2) hade Sandhausen nio matcher i rad utan förlust i ligaspelet.

Heidenheim landade precis utanför topplaceringarna i tabellen förra säsongen. Laget missade spel om avancemang till Bundesliga med endast två poängs marginal. Därför är det ett revanschsuget lag som nu krigar om en plats bland de tre främsta. Efter en fin start på det nya året med tre segrar på fyra matcher har formen dippat något de senaste veckorna. Heidenheim, som för tillfället ligger på en femteplats med 31 inspelade poäng på 20 matcher, har inte vunnit på två raka matcher i ligaspelet och lyckades inte ens få hål på jumbon Dynamo Dresden i den senaste omgången. Bättring krävs om uppflyttningsdrömmen ska leva vidare.

Sandhausen har hittat nätet i 80 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Samtidigt har laget hållit nollan i endast 20 procent av hemmamatcherna. Heidenheim har gjort mål i 78 procent av lagets ligamatcher på bortaplan och hållit nollan i bara 22 procent av matcherna på bortagräs.
I 4 av de 7 senaste matcherna mellan Sandhausen och Heidenheim har båda lagen gjort mål. Men det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-0 till ett då bortaspelande Sandhausen.
Heidenheim snittar totalt 2.56 mål per bortamatch i ligan så här långt in på säsongen och släpper i snitt in 1.44 mål per ligamatch på bortaplan.

För Sandhausen har åtta av de nio senaste matcherna i ligan slutat med att båda lagen har gjort mål. Även om Heidenheim har levt en betydligt mer målsnål tillvaro på sistone finns det fog för förändring i den här matchen. Gästerna måste hitta ett resultat efter det snöpliga, mållösa krysset hemma mot jumboplacerade Dynamo Dresden i den senaste ligaomgången. Med fyra poäng upp till tredjeplatsen krävs nu en seger för att få tillbaka hoppet om avancemang och ingjuta självförtroende i truppen. Sandhausen har visat sig svårslagna och är samtidigt målfarliga på hemmagräs. Hemmalaget har nätat i 80 procent av matcherna på hemmaplan i ligaspelet och vill nu studsa tillbaka efter förlusten mot FC Nürnberg senast. Räkna med böljande spel och mål åt båda håll.


Publicerad: 7 februari 2020 klockan 11:37

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
7 feb 18.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!