Santos vs Botafogo • Rekraketer
Annons
Speltips
Brasileiro Série A

Santos vs Botafogo

Santos behöver hitta segrar igen efter en synnerligen tung period i ligaspelet. Botafogo har rejält vind i seglen med fyra raka ligasegrar.

Avspark: 21 nov 00.00
Annons

Santos tog en tredjeplats förra säsongen. Men i år har det gått betydligt tyngre för klubben som inte alls nått upp till samma nivå. Fyra raka förluster i ryggen har släckt hoppet om att ens komma nära att upprepa fjolårets framgång. Botafogo har tagit fart uppåt i tabellen med en formkurva som pekar spikrakt uppåt. Fyra segrar i rad har gett laget medvind i jakten på en placering på den övre halvan.

Hemmalag

Santos jagar första ligasegern på fjorton år. Efter en andraplats som följdes upp av en tredjeplats har laget av naturliga skäl haft siktet inställt på att ta ett kliv till och nypa guldet i den brasilianska högstadivisionen. Men i stället har det blivit platt fall för ett Santos som med tre omgångar kvar ligger på en blygsam tiondeplats med endast 46 poäng på 35 matcher. Inför matchen mot Botafogo saknas skadade duon Luiz Felipe och Lucas Verissimo. Även Bruno Henrique är otillgänglig för spel på grund av avstängning. Till råga på allt missar även trion Carlos Sánchez, Bryan Ruiz och Derlis González sammandrabbningen efter att ha varit iväg på landslagsuppdrag.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Botafogo slutade i mittenskiktet av tabellen i fjol. Det här året ser det ut att gå bättre för klubben som med några få omgångar kvar fortfarande har en möjlighet att slå sig in bland de sex främsta. Efter fyra raka segrar ligger laget för tillfället på en niondeplats med 47 poäng på 35 matcher. Botafogo är fullpumpat med självförtroende och måste vinna här för att sno åt sig sjätteplatsen i tabellen. Motivationen ska det därmed inte vara något problem med. Tränaren Zé Ricardo får klara sig utan avstängde mittbacken Joel Carli i mötet med Santos. Dessutom är Jean och Gilson skadade och missar matchen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Botafogo har inte förlorat mot Santos i de två senaste matcherna lagen emellan. Senaste mötet slutade mållöst. Dessförinnan vann Botafogo komfortabelt med 2-0.

Santos har förlorat sina 4 senaste matcher i ligaspelet.

Botafogo har hållit nollan i 3 av sina 4 senaste matcher.

Santos har bara snittat 0.75 mål framåt sett till de fyra senaste.

Botafogo har vunnit sina 4 senaste matcher i ligan.

Speltips

Santos är helt ur slag inför matchen. Förlusterna har haglat den senaste tiden, framåt lider laget av duktig måltorka och tabelltoppen fjärmar sig alltmer. Dessutom saknar laget flera tongivande spelare inför mötet med Botafogo. Assistkungarna Carlos Sánchez och Derlis González missar matchen på grund av krockande landslagsuppdrag och mot ett gästande Botafogo som har hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna ser det inte ut som att ett trendbrott är i sikte för ett stukat hemmalag. Formkurva, truppläget och inbördes historik i närtid mellan lagen talar för en (om än knapp) seger för bortalaget. Därför spelas att Botafogo vinner eller att matchen slutar oavgjort.

Djävulens advokat

Visserligen är Botafogo det betydligt formstarkare laget. Men om vi ser till inbördes möten mellan klubbarna och tittar längre tillbaka har Santos vunnit fem av de sju senaste. Och på hemmaplan har laget besegrat Botafogo i de fyra senaste matcherna. Frånvarolistan är något längre hos hemmalaget. Men ordinarie mittbacken Joel Carli (avstängd) saknas hos bortalaget. Något som kan skänka en öppning för ett oerhört segertörstande Santos som vill glädja hemmafansen och stärka självförtroendet.


Publicerad: 21 november 2018 klockan 23:38

Speltipset
Tips
X2
Avspark
21 nov 00.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.14

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!