Sarpsborg 08 vs Genk • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Sarpsborg 08 vs Genk

Ett Sarpsborg 08 i kris är helt under isen efter en katastrofal förlustsvit. Ett superharmoniskt Genk i galen målform vill nå nya höjder.

Avspark: 4 okt 00.00
Annons

Sarpsborg 08 har tappat farten totalt med sju raka förluster i ryggen. Norrmännen har verkligen förtvivlat svårt att skrapa poäng och närmar sig kvalstrecket i Eliteserien med stormsteg. Genk imponerar stort för tillfället och skuggar serieledande Club Brügge i det inhemska ligaspelet efter en makalöst fin inledning av säsongen. Nu möts de båda lagen i den andra gruppspelsomgången av Europa League.

Hemmalag

Sarpsborg 08 har sannerligen underpresterat den senaste tiden och klappat ihop totalt. Med sju raka förluster och en tung bortamatch mot Beşiktaş (1-3) i närminnet är det inte mycket som ser ljust ut för laget från södra Norge. Just nu ligger klubben (som slutade på en imponerande tredjeplats i fjol) på en blygsam niondeplats i norska Eliteserien med 32 poäng på 24 matcher. Efter en stark säsongsinledning i våras (fyra raka utan förlust) har det så sakteliga gått utför för ett stukat Sarpsborg 08 som allt tydligare utkristalliserat sig som tänkbar jumbo i gruppspelet i Europa League.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Genk fortsätter att gå fram som en veritabel maskin i den belgiska högstadivisionen och slaktade senast Zulte-Waregem (4-0) på hemmagräs. Belgarna är i kalasform med fem raka segrar (bland annat 2-0 hemma mot Malmö FF) och befinner sig i ett osannolikt målstim för tillfället. Framför allt har anfallsduon Mbwana Samatta (sju mål i ligan) och Leandro Trossard (sex mål i ligan) imponerat. Just nu ligger klubben på en andraplats i ligaspelet med hela 23 inspelade poäng på 9 matcher. En bortaseger mot ett stukat Sarpsborg 08 skulle sannerligen ge Genk ytterligare skjuts in i hösten och försätta laget i ett fint utgångsläge inför det viktiga toppmötet med Beşiktaş i nästa omgång.

Fem senaste matcherna

Statistik

För Sarpsborgs del har båda lagen gjort mål i sju av de åtta senaste matcherna den här säsongen. Samtidigt har Genk gjort minst ett mål framåt i tjugosju (!) raka matcher.

För Sarpsborg 08 har 7 av de 8 senaste matcherna slutat med över 2.5 mål gjorda.

Genk snittar 3.20 mål framåt sett till de fem senaste matcherna.

Sarpsborg 08 snittar totalt 3.04 mål per match i ligaspelet.

För Genk har 75 procent av bortamatcherna i ligan slutat med över 2.5 mål gjorda.

Speltips

Sarpsborg 08 har rasat ihop totalt och har sämst form av alla lag i den norska högstadivisionen. Laget har förlorat hela sju raka matcher i rad och sjunker nedåt i tabellen. För Genk är det motsatt läge. Belgarna har stått för flera starka insatser under säsongsinledningen och kommer till Norge med fem raka segrar i ryggen. Framför allt har offensiven imponerat med tretton mål framåt på de tre senaste matcherna. Efter segern mot Malmö FF vill gästerna nu ta ett ännu starkare grepp om förstaplatsen i tabellen. Samtidigt har Sarpsborg 08 presterat målmässigt på hemmaplan och gjort mål i elva av tretton matcher på hemmagräs i ligaspelet. Det är att ställa mot Genks makalösa anfallsform. Upplagt för ett målrikt möte mellan två lag som sällan bjuder på snåla tillställningar. Därför spelas att det blir totalt över två mål gjorda i matchen.

Djävulens advokat

Sarpsborg har inte formen med sig för att stå emot ett forcerande bortalag i kanonslag. Men norrmännen lyckades hålla nere förlustsiffrorna i senaste hemmaförlusten mot Strömsgodset (0-1) och vill bygga vidare på insatsen för att ta sin första poäng i Europa League. En möjlighet finns att Genk underskattar sina motståndare och inte kopplar på högsta växeln. Någonting som kan leda till ett ställningskrig på planen där hemmalaget riskminimerar för att hålla nollan och klara av ett oavgjort mot de belgiska jättarna.


Publicerad: 4 oktober 2018 klockan 08:49

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
4 okt 21.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.70

Odds

Plusmeny
Krasnodar vs Sevilla
2 (AH 0.0)500 kr1.62

Dela vidare!

Kommentera nedan!