Sassuolo vs Cagliari • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Sassuolo vs Cagliari

Sassuolo har endast vunnit en av de fem senaste i Serie A och närmar sig nu strecket i tabellen. Cagliari stod för en urstark vändning hemma mot Sampdoria i den senaste ligaomgången.

Avspark: 8 dec 15.00
Annons

Sassuolo har haft det tufft den senaste tiden i ligaspelet. Laget, som slutade på en elfteplats i Serie A förra säsongen, har bara plockat en seger på de fem senaste och halkar sakta ned mot nedflyttningsstrecket i tabellen. Men allra senast plockade laget en viktig poäng borta mot Juventus (2-2) som förmodligen givit självförtroendet en fin skjuts. För tillfället ligger Sassuolo på en fjortondeplats med 14 poäng på 13 matcher. Med endast fyra poäng ner till Genoa under strecket behöver nu klubben hitta en seger för att töja ut marginalen nedåt i tabellen.

För Cagliari har det mesta varit dramatiskt den senaste tiden. Efter den omtumlande matchen mot Lecce (2-2) med tre röda kort (däribland svenske Robin Olsen) och straff i slutminuterna stod klubben för en imponerande upphämtning i mötet med Sampdoria (4-3) allra senast. Cagliari vände ett underläge med 1-3 på en kvart när Alberto Cerri hittade segermålet i den sjätte (!) tilläggsminuten. Och visst har gästerna imponerat så här långt i den italienska förstaligan och ser ut att kunna utmana om en plats bland de fyra främsta efter en stark höst. I dagsläget ligger Cagliari på just en fjärdeplats i tabellen med 28 inspelade poäng på 14 matcher.

I 4 av de 6 senaste matcherna mellan Sassuolo och Cagliari har det blivit minst tre mål gjorda totalt. Det senaste mötet lagen emellan slutade 3-0 till ett även då hemmaspelande Sassuolo.
För Sassuolos del har 85 procent av lagets matcher i ligaspelet hittills den här säsongen passerat spelad mållina. För Cagliari har 50 procent av matcherna i ligan slutat med minst tre mål gjorda totalt.
Sassuolo kliver över spelad mållina i 7 av de 8 senaste matcherna i Serie A. Cagliari passerar samma lina i 4 av de 5 senaste i ligaspelet. I de tre senaste ligamatcherna för gästerna har det blivit totalt arton (!) mål.
Sassuolo har nätat i de 7 senaste matcherna på hemmaplan i ligan. Samtidigt har laget släppt in mål i de 5 senaste på hemmagräs. Cagliari har gjort minst 2 mål framåt i de 5 senaste ligamatcherna och släppt in mål i de 3 senaste i ligan.

Sassuolo har bjudit på öppna spjäll i Serie A så här långt in på säsongen. Laget kliver över spelad lina i alla hemmamatcher hittills under hösten och har hållit nollan i endast 14 procent av ligamatcherna på hemmagräs. Cagliari har visserligen lyckats knipa igen på bortaplan stora delar av hösten och inte alls bjudit på samma målkavalkader som hemma på Sardegna Arena. Men den senaste tiden har det varit proppen ur för gästerna som på de tre senaste ligamatcherna gjort elva mål och släppt in sju. När ett segerhungrigt Sassuolo nu hämtat energi ur bortakrysset mot ligatvåan Juventus är det mesta upplagt för en ny (dramatisk?) uppgörelse mellan två lag som skulle må bra av poäng i varsin del av tabellen.


Publicerad: 4 december 2019 klockan 10:34

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
8 dec 15.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!