Sassuolo vs Parma • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Sassuolo vs Parma

Sassuolo har fått upp farten i ligaspelet med tre segrar på de fyra senaste. Parma har inte gett upp hoppet om att knipa en Europa-plats efter en stark säsong i ligan.

Avspark: 16 feb 15.00
Annons

Sassuolo landade på en elfteplats i ligan förra säsongen. Även den här säsongen ser ut att sluta i mittenskiktet för klubben som blandat och gett så här långt. Men med tre segrar på de fyra senaste (senast 2-1 borta mot SPAL) ser laget ut att vara på gång igen. Sassuolo ligger just nu på en tolfteplats i tabellen med 29 inspelade poäng på 23 matcher. En ny seger hemma mot Parma skulle ge hemmalaget fin fart in i våren och krympa avståndet upp till den sista Europa-platsen.

Parma har tagit kliv framåt efter bottenplaceringen förra säsongen. Med svenske stjärnskottet Dejan Kulusevski i spetsen har klubben stått för en stabil ligasejour så här långt och är nu uppe och sniffar på en sjätteplats som skulle ge chansen ute i Europa nästa säsong. För tillfället ligger Parma på en niondeplats i tabellen med 32 poäng på 23 matcher. Med endast en seger på de fyra senaste skulle gästerna må bra av en ny trepoängare som (förhoppningsvis) kan stänga gapet upp till sjätteplacerade Hellas Verona som sitter på den sista Europa-platsen.

Sassuolo har klivit över spelad mållina i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet och i 78 procent av ligamatcherna totalt sett. För Parmas del har det blivit minst 3 mål gjorda i 64 procent av lagets ligamatcher på bortaplan så här långt in på säsongen.
Sassuolo har gjort minst 1 mål framåt i de 11 senaste hemmamatcherna i ligaspelet och 2 mål framåt i de 2 senaste. Parma har hittat nätet i de 2 senaste ligamatcherna på bortaplan och samtidigt släppt in mål i de 4 senaste bortamatcherna.
För Sassuolo ligger målsnittet på totalt hela 4.18 mål per hemmamatch i ligaspelet hittills den här säsongen. För Parma ligger motsvarande snitt på 3.00 mål per bortamatch i ligan så här långt.
Sassuolo kliver över linan i 7 av 8 senaste matcherna i ligaspelet. För Parma går spelet in i 5 av de 6 senaste matcherna i ligaspelet på bortagräs.

Sassuolo tillhör onekligen ett av de målrikaste lagen i Serie A. Laget kliver över den spelade linan i alla hemmamatcher hittills den här säsongen och snittar totalt sett hela 4.18 mål per hemmamatch i ligan. Och med tanke på att Sassuolo har förtvivlat svårt att hålla tätt bakåt (hållit nollan i endast 9 procent av hemmamatcherna) finns det goda möjligheter för ett segerhungrigt Parma att utnyttja omställningarna och peta in en boll eller två. Två lag som krigar om en Europa-plats möts i vad som kan bli ett rejält språng in i våren. Sassuolo vill förlänga en fin svit medan Parma behöver studsa tillbaka för att inte tappa mark gentemot sjätteplacerade Hellas Verona. Nog är det upplagt för ett redigt och offensivt lutat målkalas nere i Italien.


Publicerad: 11 februari 2020 klockan 10:55

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
16 feb 15.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!