Schalke 04 vs Borussia Dortmund • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Schalke 04 vs Borussia Dortmund

Schalke 04 går mot en succésäsong och har ett grepp om andraplatsen i Bundesliga. Ett formstarkt Borussia Dortmund skuggar på en tredjeplats.

Avspark: 15 apr 00.00
Annons

Ett stekhett Ruhr-derby i Bundesliga ställer ligatvåan Schalke 04 mot konkurrenterna Borussia Dortmund. Båda lagen är i storform och endast en poäng skiljer klubbarna åt i tabellen. En vinst för något av lagen skulle innebära ett viktigt ryck i säsongens slutskede och ge en fördel i kampen om Champions League-platserna.

Hemmalag

Schalke 04, som slutade på en tiondeplats i fjol, har överträffat förväntningarna den här säsongen och spelat in 52 poäng på 29 matcher. Laget har näst bäst form i hela ligan (arton poäng på de åtta senaste matcherna) och förlusten mot Hamburger SV senast (2-3) får ses som en plump i protokollet i en annars segertyngd svit senaste tiden. Till matchen mot Borussia Dortmund saknas endast skadade mittfältaren Abdul Rahman Baba och avstängde försvararen Matija Nastasic.

Bortalag

Borussia Dortmund vill säkra en plats i Champions League till hösten efter en stark säsong i Bundesliga. Laget ligger för närvarande på en tredjeplats med 51 inspelade poäng på 29 matcher. Borussia Dortmund har hittat formen efter en småsvajig vinter och kan bara räkna in en förlust på de fjorton senaste matcherna i ligan. Skadade kvintetten Sebastian Rode, Erik Durm, Dan-Axel Zagadou, Shinji Kagawa och Raphael Guerreiro missar mötet med Schalke 04.

Statistik

Schalke 04 har gjort mål i de elva senaste hemmamatcherna. Borussia Dortmund har lyckats göra mål i totalt 90 procent av säsongens matcher.

Schalke 04 har gjort mål i 93 procent av sina hemmamatcher.

Borussia Dortmund har gjort mål i 86 procent av sina bortamatcher.

Schalke 04 har gjort mål i 23 raka matcher i ligan.

För Borussia Dortmund har säsongen hittills ett snitt på 3.31 mål per match.

Speltips

Mötena mellan Schalke 04 och Borussia Dortmund brukar bli tempostarka derbydrabbningar. Fyra av de senaste matcherna mellan klubbarna där Schalke stått som hemmalag har slutat med att båda lagen gjort mål. Senaste mötet i höstas slutade 4-4 efter en mirakelupphämtning av Schalke 04. Form, tabelläge och historik pekar på en målrik tillställning på Veltins-Arena. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen.


Publicerad: 15 april 2018 klockan 14:14

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
15 apr 15.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.66

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!