Schweiz vs Belgien • Rekraketer
Annons
Speltips
Nations League

Schweiz vs Belgien

Ett Schweiz i svag form behöver vända trenden efter en jobbig period. Belgien är vidare som etta i gruppen vid ett oavgjort resultat.

Avspark: 18 nov 00.00
Annons

Schweiz stod för en fin (och lång) förlustfri svit som varade fram till fotbolls-VM i somras. Landslaget noterade bara en enda förlust (0-2 mot Portugal) på nitton (!) matcher. Men på sistone har det gått tyngre för schweizarna som bara vunnit två av de sju senaste matcherna. För Belgien är trenden snarare den motsatta. Efter ett starkt fotbolls-VM som räckte fram till en bronspeng har belgarna fortsatt att rada upp segrar. Laget har vunnit fem av de sex senaste och kan nu säkra förstaplatsen i gruppen i Nations League.

Hemmalag

Schweiz åkte på en rejäl nit mot Qatar (0-1) i en vänskapsmatch tidigare under veckan. Och visst står inte allt till rätt hos ett landslag som innan fotbolls-VM kunde stoltsera med fina resultat under en längre tid. Efter mästerskapet har Schweiz förlorat tre matcher och bara vunnit två. Förbundskaptenen Vladimir Petković har någonting att bita i inför fortsättningen. I Nations League vann Schweiz båda mötena med Island. Men mot Belgien blev det förlust på bortaplan med uddamålet. Därmed sitter motståndarna i förarsätet inför det avgörande returmötet. Men med tanke på hur laget har presterat i närtid finns det inte mycket som talar för att Schweiz kommer att sno åt sig en av semifinalplatserna och ta ett steg närmare fotbolls-EM om två år. I truppen saknas skadade mittbacken Manuel Akanji som till vardags spelar i tyska Borussia Dortmund.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Belgien har länge suttit på en spännande trupp utan att riktigt få utdelning när det väl gäller. Men under fotbolls-VM förändrades allt när nationen spelade till sig en bronspeng. Fullpumpade av självförtroende fortsätter nu belgarna att krafsa åt sig trepoängare. Efter mästerskapet har Belgien vunnit fem av sex matcher. Enda missräkningen (1-1) kom mot ett formstarkt Holland i en vänskapsmatch. Så det är mungipor uppåt nu när laget med stormsteg närmar sig ett slutspel i Nations League. Tidigare i veckan avfärdades Island efter dubbla strutar av hete anfallaren Michy Batshuayi. Medvinden är total inför det att landslaget nu har avgörandet helt i sina egna händer. Omställningspigga och offensivt urstarkta gäster kommer onekligen att skapa trubbel för ett trögt hemmalag. Inför mötet med Schweiz får belgarna eventuellt fortsatt klara sig utan skadade anfallaren Romelo Lukaku i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Belgien har vunnit de två senaste matcherna mot Schweiz. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett då hemmaspelande Belgien.

Schweiz har släppt in mål i 8 av de 9 senaste hemmamatcherna.

Belgien gjorde minst 2 mål i alla sina 5 bortamatcher i VM-kvalet.

Schweiz har förlorat 4 av de 6 senaste matcherna.

Belgien har bara förlorat 1 av de 32 senaste matcherna.

Speltips

Schweiz lutade sig mot en imponerande svit inför fotbolls-VM i somras. Men efter det tunga uttåget mot Sverige (0-1) i åttondelsfinalen har spelet inte alls stämt för det annars så stabila landslaget. Schweiz har förlorat fyra av de sex senaste och åkte på en riktig smäll mot blåbärsnationen Qatar (0-1) i en vänskapsmatch tidigare i veckan. En moraldödare om något. Samtidigt går Belgien från klarhet till klarhet efter att bara ha förlorat en enda match på de trettiotvå (!) senaste. En stabil seger mot Island (2-0) för några dagar sedan höjde självförtroendet ytterligare hos belgarna som nu ställer in siktet på tredje raka vinsten mot ett stukat och ponduslöst Schweiz. Form, truppkvalitet och inbördes möten talar för att Belgien ånyo vinner mot schweizarna och avancerar till semifinal i turneringen. Men för att säkra upp väljer jag att spela 2 (DNB) vilket ger insatsen tillbaka i händelse av ett oavgjort resultat på Swissporarena.

Djävulens advokat

Belgien har slagläge inför det avgörande mötet med Schweiz. Men samtidigt räcker oavgjort för att belgarna ska säkra förstaplatsen i gruppen och gå till semifinal i Nations League. För hemmalaget krävs seger för att ta sig upp på samma poäng som gästerna. Något som verkligen kan sätta avtryck i matchbilden. Om Belgien inte får utdelning framåt en bit in i matchen kan det mycket väl bli så att förbundskapten Roberto Martínez mannar drar sig tillbaka för att i stället få med sig ett oavgjort resultat.


Publicerad: 18 november 2018 klockan 20:28

Speltipset
Tips
2 (DNB)
Avspark
18 nov 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.50

Odds

Plusmeny
Grekland vs Estland
U 1.52 000 kr2.75
Nordirland vs Österrike
22 000 kr2.30
Ungern vs Finland
2 (DNB)1 000 kr2.62

Dela vidare!

Kommentera nedan!