Senegal vs Colombia • Rekraketer
Annons
Speltips
Fotbolls-VM

Senegal vs Colombia

Senegal har slagläge och siktar in sig på en plats i slutspelet. Colombia har rest sig efter premiärfiaskot och ser en möjlighet till återupprättelse.

Avspark: 28 jun 00.00
Annons

Senegal var sannerligen inte tippade att ta sig vidare till slutspel i fotbolls-VM. Inte minst tillsammans med Japan som i skrivande stund leder gruppen. Men afrikanerna har överraskat med fint spel och står på fyra poäng efter en seger och ett oavgjort resultat. Colombia har kniven mot strupen efter kallduschen i premiäromgången och hittar stöd och motivation från den förkrossande segern mot Polen i förra omgången. I ett avgörande möte lagen emellan ska slutspelsplatserna i gruppen spikas.

Senegal

Senegal inledde fotbolls-VM på allra bästa sätt genom en chockartat vinst mot förhandsfavoriterna Polen (2-1). Laget är revanschsuget efter att ha tappat en ledning i slutet av matchen mot Japan (2-2) och kliver in i mötet med Colombia stärkta av vetskapen att en poäng räcker för att ta sig vidare till slutspel. Med en kontringsstark anfallslinje (med talismanen Sadio Mané i spetsen) finns alla möjligheter att springa sönder ett tokoffensivt Colombia som behöver mål. Förbundskaptenen Aliou Cissé förfogar över en skadefri trupp utan avstängningar och förväntas inte göra några förändringar i startelvan efter matchen mot Japan.

Fem senaste matcherna

Colombia

Colombia åkte på en snyting direkt i gruppspelet efter utvisning och förlust i öppningsmatchen mot Japan (1-2). Colombianerna var inte sena med en reaktion och krossade Polen i den andra matchen efter en fantastisk insats. Mot Senegal är det bara tre poäng och full fart framåt som gäller. Och med den offensiva trojkan Falcao, Juan Cuadrado och James Rodríguez finns förhoppningar om att spela sönder afrikanerna så tidigt som möjligt och skaffa sig ett överläge. Mittfältaren Carlos Sanchez är tillbaka efter sin avstängning. Men förbundskaptenen Jose Pekerman får klara sig utan Abel Aguilar som klev av skadad i mötet med Polen senast.

Fem senaste matcherna

Statistik

Senegal och Colombia har möts en gång tidigare för fyra år sedan. Vänskapsmatchen slutade 2-2 efter en stark upphämtning av senegaleserna.

Senegal har gjort minst 2 mål i de 6 senaste VM-matcherna.

Colombia har bara 1 förlust på de 6 senaste matcherna.

Senegal gjorde mål i 7 av 8 matcher i kvalspelet.

Colombia har snittat 1.83 mål framåt per match sett till de sex senaste matcherna.

Speltips

Colombia behöver mest troligen en seger för att ta sig vidare till åttondelsfinal i mästerskapet. Och sydamerikanerna har hittat tillbaka sitt självförtroende efter förlusten (och det tidiga röda kortet) mot Japan i premiäromgången. Efter att ha avfärdat Polen enkelt (3-0) kliver Colombia in i matchen mot Senegal med huvudena högt. Senegal är vidare på ett oavgjort resultat, men två lag i målform som bärs fram av sin offensiv kommer att bjuda upp till en sevärd tillställning med böljande och omställningsinriktat spel. Därför spelas att det blir över 3.0 mål i matchen på Samara Arena. I händelse av att det blir just exakt tre mål får vi hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Mycket står på spel när Senegal och Colombia möts. Sydamerikanerna behöver vinna för att vara säkra på att ta sig till en åttondelsfinal. Men för Senegal räcker det med oavgjort. Får inte Colombia in det första målet kan det i stället för en målfest bli återhållsamt och defensivt inriktat spel från afrikanerna som kommer att fokusera på att hålla igen bakåt.


Publicerad: 28 juni 2018 klockan 09:51

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
28 jun 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

2.67

Odds

Plusmeny
Panama vs Tunisien
2 (AH -1.0)2 000 kr2.37

Dela vidare!

Kommentera nedan!