Shakhtar Donetsk vs Hoffenheim • Rekraketer
Annons
Speltips
Champions League

Shakhtar Donetsk vs Hoffenheim

Shakhtar Donetsk vill återupprepa fjolårets succé i Champions League. Ett stukat och skadeskjutet Hoffenheim gör debut i turneringen.

Avspark: 19 sep 00.00
Annons

Shakhtar Donetsk tog sig hela vägen till en åttondelsfinal mot Roma under förra säsongen av Champions League. Efter en rivstart i det ukrainska ligaspelet ställer den hemmastarka klubben nu in siktet på att lyckas med ännu en succévända ute i Europa. Hoffenheim deltar i Champions League för allra första gången och vill revanschera sig efter det snöpliga uttåget ur Europa League förra säsongen.

Hemmalag

Shakhtar Donetsk har tagit sig till slutspelet i Champions League i fyra av de sju senaste säsongerna klubben deltagit. I fjolårets upplaga blev det till slut respass mot italienska storklubben Roma i en nervkittlande åttondelsfinal. Inför årets Europa-spel har Shakhtar Donetsk verkligen prickat in formen. Klubben har vunnit fem raka matcher i det inhemska ligaspelet och har gjort minst två mål i de tre senaste matcherna på hemmagräs. För tillfället ligger laget ohotad etta i den ukrainska högstadivisionen med 21 inspelade poäng på 8 matcher. Moralen och självförtroendet är sannerligen på topp hos tränaren Paulo Fonseca mannar som nu vill sätta tonen direkt i Europa-spelet. Försvararen Ivan Ordets missar mötet med Hoffenheim på grund av avstängning. Dessutom är Dentinho och Olarenwaju Kayode osäkra för spel.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Hoffenheim kvalificerade sig till Champions League efter en imponerande tredjeplats i Bundesliga förra säsongen. Men inledningen på årets säsong har inte alls börjat lika bra. Klubben ligger på en blygsam elfteplats med endast 3 poäng på 3 matcher. Ett rejält trendbrott krävs om laget ska göra bättre ifrån sig i årets Champions League-spel än fjolårets fiaskoartade insats i Europa League. Hoffenheim vann bara en enda match i gruppspelet (3-1 mot İstanbul Başakşehir) och tog sig inte vidare till slutspelet i turneringen. Tränaren har Julian Nagelsman har stora bekymmer inför debuten i Champions League. Inte bara med den negativa formkurvan. Hela tio spelare kan nämligen missa matchen mot Shakhtar Donetsk. Lukas Rupp, Nadiem Amiri och Dennis Geiger saknas på grund av skador. Dessutom är bland annat Benjamin Hübner, Kerem Demirbay, Ermin Bicakcic och Kevin Vogt osäkra kort.

Fem senaste matcherna

Statistik

Shakhtar Donetsk har gjort mål i tretton av de femton senaste hemmamatcherna. Samtidigt höll Hoffenheim inte nollan i en enda match i fjolårets Europa-spel.

Shakhtar Donetsk har vunnit sina 5 senaste hemmamatcher i Champions League.

Hoffenheim har släppt in i snitt 2.50 mål per bortamatch den här säsongen.

Shakhtar Donetsk snittar 3.00 mål framåt per hemmamatch den här säsongen.

Hoffenheim vann bara 1 av sina 8 matcher i Europa-spelet förra säsongen.

Speltips

Shakhtar Donetsk är oerhört starka på hemmagräs. Under de senaste årens spel ute i Europa har ukrainarna vunnit mot lag som Roma, Manchester City och Napoli. Dessutom har laget gjort minst två mål i de sju (!) senaste hemmamatcherna i Champions League. Ukrainarna har (utöver den klara hemmafördelen) även bättre formkurva och en betydligt mer kurant matchtrupp. Hoffenheim brottas med svajig form och ett katastrofalt skadeläge som sätter tyskarna i en jobbig sits inför matchen på bortagräs. Dessutom har klubben ingen bra erfarenhet av tidigare spel ute i Europa. Ett offensivt skarpladdat Shakhtar Donetsk som vill ha en fin start på Europa-äventyret ska på förhand inte ha några problem med att avfärda ett skadeskjutet bortalag. Därför spelas att Shakhtar Donetsk gör minst två mål i matchen på Metalist Stadium.

Djävulens advokat

Tränaren Julian Nagelsmann har verkligen gjort sig ett namn i Tyskland efter att ha lyft Hoffenheim till nya höjder. Och om det är någon som kan dirigera hem en poäng är det den unge tysken. Bortalaget är plågade av skador. Men just därför finns det en risk att tyskarna backar hemåt och låser matchbilden för att förhindra att Shakhtar Donetsk hittar nätet. Ett tidigt mål för hemmalaget kommer att tvinga Hoffenheim att kliva framåt för att forcera fram en kvittering. En nyckel för att spelad lina går in.


Publicerad: 19 september 2018 klockan 13:16

Speltipset
Tips
1 (Ö 1.5)
Avspark
19 sep 18.55
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.72

Odds

Plusmeny
Valencia vs Juventus
2 (AH 0.0)500 kr1.47

Dela vidare!

Kommentera nedan!