Shanghai SIPG vs Guangzhou Evergrande • Rekraketer
Annons
Speltips
CFA Super League

Shanghai SIPG vs Guangzhou Evergrande

Shanghai SIPG har en möjlighet att överta serieledningen i tabellen. Guangzhou Evergrande behöver en seger för att haka på toppduon.

Avspark: 13 jun 14.00
Annons

Shanghai SIPG är ute efter att försvara mästarbältet i den kinesiska högstaligan. Och efter en fin start på säsongen ser det mer än lovande för laget som vunnit de sex senaste matcherna i ligaspelet. Guangzhou Evergrande slutade på en snöplig andraplats i fjol. Men i år har klubben siktet inställt på att knipa titeln. Med två storsegrar i rad finns det gott om självförtroende hos gästerna.

Hemmalag

Shanghai SIPG bröt just Guangzhou Evergrandes dominans förra året när klubben tog hem den efterlängtade titeln i CFA Super League. Även den här säsongen har börjat lovande för laget som är inne i en riktigt fin svit med totalt sex raka segrar i ligaspelet. För tillfället ligger Shanghai SIPG på en andraplats i tabellen med hela 31 poäng på 12 matcher. Med tanke på att laget endast har två ynka poäng upp till serieledande Beijing Guoan finns nu en ypperlig möjlighet att överta förstaplatsen i jakten på att reprisera fjolårets fin framgång i ligaspelet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Guangzhou Evergrande hade sju (!) raka ligatitlar innan fjolårets andraplats. Med andra ord är det ett revanschsuget storlag som nu vill ställa saker och ting tillrätta. Och med bara två förluster i ligan så här långt är klubben definitivt med i striden om förstaplatsen. Just nu ligger Guangzhou Evergrande på en tredjeplats i tabellen med 28 inspelade poäng på 31 matcher. Med två storsegrar i ryggen (5-0 mot serieledarna Beijing Renhe i cupen och 5-2 mot Henan Jianye i ligan) finns det gott om självförtroende hos tränaren Fabio Cannavaros mannar. En seger mot topprivalen skulle ge laget fin medvind och samtidigt se till att minska luckan i tabelltoppen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Spelet går in i sju av de åtta senaste matcherna mellan Shanghai SIPG och Guangzhou Evergrande. Allra senast blev det ett frejdigt möte där Shanghai SIPG till slut vann matchen med hela 5-4.

Shanghai SIPG passerar spelad mållina i 83 procent av lagets hemmamatcher i ligan.

Guangzhou Evergrande har hittat nätet i 100 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Shanghai SIPG snittar hela 3.50 mål totalt per ligamatch på hemmagräs hittills.

Guangzhou Evergrande har släppt in mål i 60 procent av ligamatcherna på bortaplan.

Speltips

För Shanghai SIPG har båda lagen gjort mål i 83 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Även spelad mållina har passerats i 83 procent av matcherna på hemmagräs. I Guangzhou Evergrandes ligaspel hittills har båda lagen gjort mål i 60 procent av matcherna. Även mållinan passeras i 60 procent av matcherna. Två lag som trivs mot varandra (spelet går in i sju av de åtta senaste) gör upp om viktiga poäng i toppen av den kinesiska högstadivisionen. Hemmalaget har en chans att klättra förbi Beijing Guoan i toppen av tabellen och lägga beslag på förstaplatsen. Samtidigt behöver ett Guangzhou Evergrande i ruggig storform (tio mål framåt på de två senaste matcherna) en seger för att haka på toppduon. Vi ställer in siktet på en spännande sexpoängsdrabbning som utlovar böljande och chansrikt spel. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt och att båda lagen nätar i matchen på Shanghai Stadium.

Djävulens advokat

Shanghai SIPG och Guangzhou Evergrande håller sällan igen när de möts. Men med tanke på tabelläget och hur mycket som står på spel finns det en risk att vi får en avvaktande och låst matchbild där inget av lagen vill kliva framåt och riskera någonting. Innan Guangzhou Evergrandes två storsegrar senast knep laget dessutom två tajta segrar med uddamålet mot Shenzhen (1-0) och Daegu (1-0) i cup- respektive ligaspelet.


Publicerad: 13 juni 2019 klockan 18:52

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
13 jun 14.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.90

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!