Sheffield Wednesday vs Bristol City • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Sheffield Wednesday vs Bristol City

Sheffield Wednesday har fått upp fart i tabellen och närmar sig tredjeplatsen. Bristol City har två raka förluster i ligaspelet och behöver nu studsa tillbaka för att inte tappa position i toppstriden.

Avspark: 22 dec 13.00
Annons

Sheffield Wednesday landade på en tolfteplats i Championship förra säsongen. Den här hösten har det sett bättre ut för klubben som har siktet inställt på att följa i stadsrivalerna Sheffield Uniteds fotspår och knipa en Premier League-plats. Med tre segrar på de fyra senaste i ligaspelet (senast 4-0 borta mot Nottingham Forest) ser det onekligen ljust ut för ett Sheffield Wednesday som i dagsläget bränner in på en femteplats i tabellen med 36 inspelade poäng på 22 matcher. Med endast en poäng upp till ligatrean Preston finns en fin möjlighet att ta tätposition bakom ligasuveränerna West Bromwich Albion och Leeds United i händelse av en ny seger.

Bristol City, som slutade på en åttondeplats i våras, inledde säsongen strålande med bara en enda förlust (1-3 i premiären mot Leeds United) på de elva första matcherna i ligaspelet. Men de senaste veckorna har det kärvat för gästerna som förlorat tre av de fem senaste och nu har två raka förluster (allra senast 0-2 mot Blackburn) i ligan. Bättring krävs om Lee Johnsons mannar ska hålla drömmen om Premier League vid liv. Klart är att vi har att göra med ett målrikt lag som hittat nätet i alla ligamatcher förutom fyra och är det fjärde bästa bortalaget i Championship sett till poäng. Just nu ligger Bristol City på en sjundeplats med 35 poäng på 22 matcher.

Bristol City har hittat nätet i 91 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Samtidigt har laget hållit nollan i endast 9 procent av bortamatcherna under hösten.
Sheffield Wednesday har gjort minst 1 mål framåt i de 8 senaste matcherna i ligaspelet. Laget har totalt nätat i 90 procent av hemmamatcherna i ligan och samtidigt släppt in mål i 50 procent av ligamatcherna på hemmagräs under hösten.
För Sheffield Wednesday går spelet in i 7 av de 8 senaste matcherna i Championship. För Bristol Citys del har båda lagen gjort mål i 7 av de 10 senaste ligamatcherna.
Sheffield Wednesday har hållit nollan i 50 procent av hemmamatcherna i ligaspelet. Men räknar vi bort lagen på den undre halvan av tabellen har klubben släppt in mål i 5 av 6 hemmamatcher.

Hillsborough bjuder in till en fin sammandrabbning mellan två lag som slåss om en kvalplats till Premier League. Sheffield Wednesday har vunnit tre av de fyra senaste i ligaspelet och har tredjeplatsen inom räckhåll. Samtidigt måste Bristol City framåt i banan för att bryta den negativa trenden (två raka förlustmatcher) och inte tappa ytterligare mark i toppstriden. Visserligen har ett försvarsstarkt Sheffield Wednesday lyckats hålla nollan i hälften av hemmamatcherna så här långt in på säsongen. Men räknar vi bort motståndet som befinner sig på den undre tabellhalvan har det sett svajigare ut. Sheffield Wednesday har endast lyckats hålla nollan en gång (0-0 hemma mot tabelltvåan Leeds United) mot lag på den övre halvan. Nog ska ett målglatt och bortastarkt Bristol City som nätat i 91 procent av bortamatcherna i ligan kunna spräcka hål på hemmalaget. Och med tanke på Sheffield Wednesdays fina formkurva med mål i de åtta senaste finns det ingenting som talar för att de ska gå mållösa från toppmötet.


Publicerad: 16 december 2019 klockan 13:08

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
22 dec 13.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!