Silkeborg vs AGF Århus • Rekraketer
Annons
Speltips
Superligaen

Silkeborg vs AGF Århus

Silkeborg har haft en tuff säsong som nykomlingar och ser ut att få svårt att säkra kontraktet i högstaligan. AGF Århus har siktet inställt på en ny seger i jakten på en av de åtråvärda Europa-platserna.

Avspark: 9 mar 19.00
Annons

Silkeborg tog klivet upp till den danska högstaligan inför säsongen. Och visst har laget haft det ruggigt svårt som nykomlingar. Med endast två segrar totalt ser det allt annat än ljust ut för klubben som just nu ligger på en fjortondeplats (sist) med bara 12 inspelade poäng på 23 matcher. Nog är det svårt med motivationen hos hemmalaget som ser ut att ramla ner tillbaka till andraligan om miraklet uteblir. Silkeborg får åtminstone plocka ljusglimtar från de två senaste matcherna. Kryss mot såväl FC Köpenhamn (1-1) som Odense BK (1-1) är steg framåt jämfört med hur det sett ut resten av säsongen.

AGF Århus, som aldrig nådde slutspelet i fjol, har förhoppningar om att knipa en Europa-plats inför nästa säsong. Det efter en stabil höst och vinter. Sedan början av november förra året är laget obesegrat i ligaspelet. Och med sex segrar på de åtta senaste är det bara serieledande Midtjylland som har bättre form för tillfället. AFG Århus ligger för närvarande på en tredjeplats i tabellen med 40 poäng på 22 matcher. Men med tanke på att både nämnda Midtjylland och tvåan FC Köpenhamn har två matcher fler spelade finns goda möjligheter för gästerna att krympa avståndet upp till toppduon.

Silkeborg kliver över linan i 73 procent av lagets hemmamatcher i ligan. För AFG Århus del har det blivit minst 3 mål gjorda totalt i 64 procent av ligamatcherna på bortagräs.
Silkeborg har släppt in mål i de 23 senaste matcherna i ligaspelet och samtidigt gjort mål i 64 procent av hemmamatcherna. AFG Århus har gjort minst 2 mål framåt i de 4 senaste ligamatcherna på bortaplan.
AFG Århus har passerat spelad lina i 7 av de 10 senaste ligamatcherna. Laget har hållit nollan i endast 27 procent av bortamatcherna som spelats hittills.
Silkeborg snittar totalt 3.27 mål per hemmamatch i ligan så här långt in på säsongen. Motsvarande snitt för AFG Århus på bortaplan i ligan ligger på 2.45 mål per match.

Ett tröttkört och lamslaget Silkeborg har, trots två raka kryss, egentligen ingenting att spela för när bara ett fåtal omgångar av grundserien kvarstår i Superligaen. Något som ett formstarkt AFG Århus förmodligen inte kommer vara sena med att utnyttja i jakten på Europa-platserna. Gästerna har, med undantag av mållösa krysset borta mot Hobro senast, sett urstarka ut den senaste tiden och gjort minst två mål framåt i de fyra senaste ligamatcherna på bortagräs. Även sett till inbördes möten luktar det mål. Linan passerar i de fem senaste matcherna lagen emellan. De två senaste mötena har slutat hela 5-2 (till AFG Århus) respektive 4-3 (till Silkeborg). Bara att spänna fast sig på JYSK Park.


Publicerad: 9 mars 2020 klockan 15:02

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
9 mar 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!