Silkeborg vs Nordsjælland • Rekraketer
Annons
Speltips
Superligaen

Silkeborg vs Nordsjælland

Silkeborg ser ut att sluta på jumboplatsen i den danska högstaligan. Nordsjælland vill hålla sig kvar bland de sex främsta i tabellen för att nå slutspel.

Avspark: 29 maj 19.00
Annons

Den danska fotbollen är tillbaka efter att coronaviruset lamslagit världen. Jumboplacerade Silkeborg, som endast skrapat ihop 15 poäng på 24 matcher, har inte haft någon lyckad säsong som nykomlingar. Laget har endast tagit tre (!) segrar totalt och man får förmoda att klubben inte spelar för så mycket annat än hedern i de avslutande omgångarna av grundserien. Men trots ett dystert poängfacit har Silkeborg åtminstone visat sig vara förhållandevis målfarliga på hemmaplan med mål framåt i fyra av de fem senaste hemmabataljerna i ligaspelet.

Nordsjælland, som slutade på en sjätteplats i ligaspelet förra säsongen, är återigen med och blandar sig in i toppstriden i Superligaen. Laget ligger för tillfället femma med 38 inspelade poäng på 24 matcher och vill nu hålla undan för jagande AaB och Randers (en respektive tre poäng efter) för att inte förlora slutspelsplatsen. Med två matcher kvar av grundserien skulle en seger borta mot Silkeborg naturligtvis skänka arbetstro till klubben som dessutom har tredjeplatsen (tre poäng upp) inom räckhåll.

Silkeborg har hittat nätet i 67 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. Samtidigt har laget släppt in mål i hela 100 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen.
Nordsjælland har gjort mål i 100 procent av ligamatcherna på bortaplan. Samtidigt har defensiven varit allt annat än solid. Klubben har nämligen hållit nollan i endast 8 procent av bortamatcherna i ligan hittills.
För Silkeborg ligger det totala målsnittet på 3.25 mål per hemmamatch i ligaspelet. Motsvarande snitt för Nordsjælland på bortaplan på totalt 3.83 mål per match.
Silkeborg kliver över mållinan i 75 procent av hemmamatcherna i ligan och båda lagen har nätat i 67 procent av matcherna. För Nordsjællands del har båda lagen gjort mål i 92 procent av lagets bortamatcher. Även linan passeras i 92 procent av matcherna.

Silkeborg ser ut att få respass tillbaka till den danska andraligan efter en svag insats i Superligaen. Visserligen finns chansen i ett stundande nedflyttningskval, men klubben har halkat efter rejält och ligger till exempel i dagsläget hela tretton poäng efter tiondeplacerade Horsens. Men visst vill laget, som faktiskt vann senaste ligamatchen hemma mot ligatrean AGF (2-1) innan uppehållet, avsluta grundserien snyggt inför hemmapubliken och få med sig medvind inför resterande del av säsongen. Nordsjælland har siktet inställt på att säkra en plats bland de sex främsta och kommer gå för segern i matchen. Silkeborg har släppt in mål i alla ligamatcher hittills och samtidigt gjort mål i de tre senaste. Nordsjælland har släppt in mål i de 11 senaste bortamatcherna och hittat nätet i de 12 senaste. Laget kliver över mållinan i de fem senaste ligamatcherna. Här kliver vi in på ett kombinationslir som känns gjutet.


Publicerad: 29 maj 2020 klockan 13:21

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
29 maj 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!