Sirius vs Häcken • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

Sirius vs Häcken

Sirius behöver en trepoängare för att kunna börja klättra i tabellen. Häcken har en fin möjlighet att studsa in i titelstriden på allvar.

Avspark: 19 maj 15.00
Annons

Sirius klarade sig kvar i Allsvenskan med nöd och näppe förra året efter en svajig säsong. Även i år ser det ut som att Uppsala-klubben får det tufft att säkra kontraktet efter en tuff inledning. Häcken knep en femteplats i fjol. Men i år ställer in laget in siktet på Europa-spel efter att ha öppnat den allsvenska säsongen stabilt.

Hemmalag

Sirius ser återigen ut att få kriga i bottenskiktet av tabellen efter en trasslig säsongsinledning. Klubben vann förvisso de två första matcherna (2-0 mot Kalmar FF och 3-2 mot AFC Eskilstuna) i ligaspelet. Men sedan dess har det gått tungt för Uppsala-laget som halkat nedåt i tabellen. Just nu ligger Sirius på en elfteplats i tabellen med 10 poäng på 9 matcher. Om laget ska få fart på säsongen behövs en seger. Det för att dels ta positioner, dels ingjuta lite hopp och självförtroende i en sargad och stukad trupp som inte alls hittar rätt så här långt.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Häcken landade på en femteplats i tabellen förra året och gasar nu på för att slå in sig bland de tre främsta och därmed få chans till Europa-spel. Och så här långt in på säsongen har det gått bra för klubben som hänger på topplagen med nio omgångar spelade. För tillfället ligger Häcken på en tredjeplats i tabellen med 17 inspelade poäng på 8 matcher. En ny seger borta mot Sirius skulle definitivt ge Häcken en ny dos självförtroende och samtidigt se till att laget kliver förbi serieledande Malmö FF som ligger en poäng före i dagsläget.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fyra av de fem senaste matcherna mellan Sirius och Häcken har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett då hemmaspelande Häcken.

Sirius har släppt in mål i 80 procent av lagets hemmamatcher i ligan hittills.

Häcken har hittat nätet i 75 procent av lagets ligamatcher på bortaplan.

Sirius snittar totalt hela 3.80 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt.

Häcken har bara hållit nollan i 25 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.

Speltips

För Sirius har spelet gått in i 60 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Häcken på bortaplan i ligan är förvisso endast 50 procent. Men göteborgarna har släppt in mål i de två senaste matcherna på bortaplan och får det nog svårt att stå emot ett desperat och poänghungrande hemmalag som vill lyfta i tabellen efter den trassliga inledningen på säsongen. Sirius har nätat i 80 procent av hemmamatcherna i ligan och släppt in mål i 80 procent av matcherna på hemmagräs hittills. Även Häcken har hittat nätet i en fjärdedel av bortamatcherna så här långt. Två lag som behöver poäng i varsin ände av tabellen bjuder upp till dans i vad som lär bli en målrik tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Studenternas IP.

Djävulens advokat

Visserligen har Sirius visat sig någorlunda vassa på hemmaplan vad gäller målskyttet. Men samtidigt är Uppsala-klubben inne i en rejäl svacka med en rad förluster i ligaspelet som tagit på självförtroendet. Om Häcken får in ett tidigt ledningsmål och tar kommando över matchen finns en risk att luften går ur hemmalaget totalt.


Publicerad: 19 maj 2019 klockan 12:33

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
19 maj 15.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.61

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!