Sogndal vs Nest-Sotra • Rekraketer
Annons
Speltips
OBOS-ligaen

Sogndal vs Nest-Sotra

Sogndal måste vända på trenden för att behålla den sista kvalplatsen. Nest-Sotra ser en möjlighet att vinna mark i toppen av tabellen.

Avspark: 29 sep 18.00
Annons

Sogndal misslyckades i kvalet förra säsongen och lyckades inte lägga vantarna på en plats till den norska högstaligan. Nu befinner sig klubben återigen i en kärv situation med plötslig formdipp i slutskedet av säsongen. Nest-Sotra ställer in siktet på nytt kvalspel efter att ha gjort en stabil säsong i den norska andradivisionen.

Hemmalag

Sogndal är inne i en svacka för tillfället och har plötsligt ont om marginal nedåt i tabellen. Just nu ligger Sogndal på en sjätteplats med 35 poäng på 24 matcher. Med tanke på att lag som Kongsvinger och Raufoss (båda en poäng efter) jagar underifrån behöver laget nu hitta tillbaka till formen för att inte tappa kvalplatsen och chansen till avancemang. En seger skulle injicera ny energi hos ett stukat hemmalag som kan luta sig emot att de vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot Nest-Sotra.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Nest-Sotra har blandat och gett under säsongen. Men med två segrar på de tre senaste ser klubben ut att kunna ta ett skutt uppåt i tabellen när de nu möter ett sargat hemmalag. Nest-Sotra ligger för närvarande på en femteplats med 35 inspelade poäng på 24 matcher. En ny trepoängare skulle se till att avståndet ner till jagande Kongsvinger och Raufoss åtminstone hålls intakt (och allra helst utökas med några poäng) när bara ett fåtal omgångar återstår av grundserien.

Fem senaste matcherna

Statistik

För Sogndal ligger det totala målsnittet på hemmaplan i ligaspelet på hela 4.17 mål per match. Motsvarande siffra för Nest-Sotra på bortaplan i ligan ligger på 2.55 mål per match.

Sogndal har hittat nätet i 92 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Nest-Sotra har hållit nollan i endast 9 procent av ligamatcherna på bortaplan.

Sogndal har släppt in mål i hela 83 procent av ligamatcherna så här långt.

Nest-Sotra har gjort mål i 79 procent av ligamatcherna hittills den här säsongen.

Speltips

För Sogndal har spelet gått in i hela 83 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Nest-Sotras del har båda lagen gjort mål i 64 procent av lagets matcher på bortaplan i ligan hittills. En riktig sexpoängsdrabbning väntar mellan två lag som måste försvara sina respektive kvalplatser i toppen av tabellen. Sogndal har formen emot sig och måste nu hitta en seger för att vända på skutan. Nest-Sotra ser en fin möjlighet att såra sina rivaler och göra ett miniryck inför slutspurten av OBOS-ligaen. Två lag som brukar bjuda upp till dans gör upp i vad som förväntas bli en underhållande tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Fosshaugane Campus.

Djävulens advokat

Spelet har bara gått in i en av de sex senaste matcherna mellan Sogndal och Nest-Sotra. Sett till de senaste omgångarna finns det även vissa frågetecken att sätta kring hemmalagets form. Sofgndal har inte vunnit på fyra raka och bara gjort tre mål framåt totalt i matcherna. Bättring krävs om det ska bli fart under sulorna.


Publicerad: 29 september 2019 klockan 09:41

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
29 sep 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!