Southampton vs Aston Villa • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Southampton vs Aston Villa

Efter en tung höst har Southampton rest sig den senaste tiden och klättrat upp till en mittenposition i tabellen. Aston Villa behöver hitta segrar för att skapa marginal ned till strecket.

Avspark: 22 feb 16.00
Annons

Southampton, som slutade på en sextondeplats förra säsongen, har vänt på säsongen efter en minst sagt trasslig höst. Klubben vann bara tre ligamatcher fram till december månad och såg länge ut att ha fastnat under nedflyttningsstrecket. Men de senaste veckorna har det sett ljusare ut för The Saints som med sex segrar sedan slutet av december klättrat i tabellen. För tillfället ligger Southampton på en tolfteplats med 31 inspelade poäng på 26 matcher. Men med två raka matcher utan seger (0-4 mot Liverpool och allra senat 1-2 mot Burnley) behöver hemmalaget nu studsa tillbaka för att fortsätta klättringen och (om möjligt) utmana om den sista Europa-platsen.

Aston Villa har haft en kämpig säsong som storsatsande nykomlingar i Premier League. Klubben har radat upp förluster (femton stycken totalt) och ligger just nu på en sjuttondeplats (precis ovanför strecket) med 25 poäng på 26 matcher. Med endast en seger på de fem senaste (2-1 mot Watford för några veckor sedan) behöver gästerna vända på trenden för att hålla sig kvar på rätt sida strecket. Men med både West Ham och Watford en poäng bakom finns det ingen anledning till att vila på hanen för ett Aston Villa som måste hitta resultat för att kunna säkra kontraktet.

För Southampton passeras spelad mållina i 69 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. För Aston Villa ligger motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet på hela 77 procent.
Southampton har gjort mål i 85 procent av ligamatcherna på hemmaplan och samtidigt släppt in mål i 92 procent av matcherna. Aston Villa har nätat i 69 procent av lagets bortamatcher i ligan och släppt in mål i varenda ligamatch på bortagräs så här långt in på säsongen.
Båda lagen har gjort mål i 77 procent av Southamptons ligamatcher på hemmaplan. För Aston Villas del ligger motsvarande bortasiffra på 69 procent.
Southampton snittar totalt 3.38 mål per hemmamatch i ligan. Aston Villa snittar totalt 3.23 mål per bortamatch i ligaspelet.

Två målglada lag gör upp om poängen på St Mary’s Stadium. Southampton har rest sig efter en kärv höst och kan åtminstone tillfälligt pusta ut nu när marginalen ned till strecket är sju poäng. Däremot måste Aston Villa börja att plocka segrar för att kunna hålla undan i botten. Ett hemmalag som passerar mållinan i fyra av de fem senaste matcherna möter ett bortalag som kliver över linan i sex av de sju senaste. En seger för Southampton skulle se till att laget närmar sig den sista Europa-platsen i tabellen. Och med tre förluster på de fyra senaste är det ett revanschsuget hemmalag som kommer att gå för segern. Tabelläget till trots har Aston Villa presterat målmässigt och bara nollats i fyra av lagets tretton bortamatcher i ligaspelet hittills. Öppna svängdörrar och böljande spel är att vänta. Vi kombinationsklickar därmed målspel.


Publicerad: 20 februari 2020 klockan 09:06

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
22 feb 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!