Southampton vs Bournemouth • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Southampton vs Bournemouth

Southampton har fått upp farten efter den förlusttyngda inledningen. Bournemouth siktar mot toppen efter segern mot Everton senast.

Avspark: 20 sep 21.00
Annons

Southampton fick kriga ända in i kaklet den förra säsongen. Det för att undvika nedflyttning. Till slut landade klubben på en sextondeplats med fem poängs marginal ned till strecket. Även Bournemouth landade på den undre tabellhalvan i fjol. Men i år är siktet inställt på att jobba sig tillbaka till den övre halvan igen.

Hemmalag

Southampton inledde säsongen med två förluster (0-3 mot Burnley och 1-2 mot Liverpool) och det såg ut som om The Saints skulle få inrikta sig på en ny bottenstrid. Men sedan dess har det gått betydligt bättre för tränaren Ralph Hasenhüttls mannar. Laget är obesegrat i fyra raka matcher och vunnit två av de tre senaste ligamatcherna. Just nu ligger Southampton på en tiondeplats i tabellen med 7 poäng på 5 matcher. En ny seger hemma mot ett Bournemouth skulle se till att klubben klättrar ytterligare och närmar sig toppkvartetten. Ett formbesked om något.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Bournemouth har blandat och gett så här långt in på ligasäsongen. Med två segrar, två förluster och ett kryss ligger klubben för tillfället på en niondeplats i tabellen med 7 inspelade poäng på 5 matcher. Efter förlusterna mot Manchester City (1-3) och Leicester (1-3) tog Bournemouth en viktig seger hemma mot Everton (3-1) i den senaste omgången. Välbehövlig dos av självförtroende för ett lag som definitivt haft ett tufft schema. Mot Southampton måste klubben bryta en trend. Bournemouth har nämligen inte vunnit någon av de sex senaste matcherna mot dagens motståndare.

Fem senaste matcherna

Statistik

Båda lagen har hittat nätet i fyra av de sex senaste matcherna mellan Southampton och Bournemouth. Det senaste mötet lagen emellan slutade hela 3-3.

Southampton har hittat nätet i 80 procent av ligamatcherna hittills.

För Bournemouth har spelet gått in i de 5 senaste ligamatcherna.

Southampton har släppt in mål i 60 procent av matcherna i ligan.

Bournemouth har gjort mål i 100 procent av ligamatcherna så här långt.

Speltips

För Southampton har spelet gått in i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Southampton på bortaplan i ligan ligger även den på 100 procent. Två lag som har förhoppningar om att göra en betydligt bättre säsong än den förra gör upp om viktiga poäng. Noterbart är att Southampton lyckats göra mål mot både Manchester United och Liverpool på hemmaplan i ligan. Samtidigt har Bournemouth hittat nätet mot Leicester, Everton och (framför allt) Manchester City under de inledande omgångarna i ligaspelet. Lagen trivs mot varandra historiskt sett. I fyra av de sex senaste matcherna lagen emellan har det blivit mål åt båda hållen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på St Mary’s Stadium.

Djävulens advokat

För Southampton har spelet endast gått in i två av de fem senaste ligamatcherna. För Bournemouths del gick spelet bara in i 45 procent av lagets matcher i ligaspelet den förra säsongen. Siffran för Southampton på hemmagräs var visserligen 66 procent. Men klart är att The Saints inte bjudit på lika öppna spjäll hittills den här hösten.


Publicerad: 20 september 2019 klockan 15:29

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
20 sep 21.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.61

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!