Southampton vs Crystal Palace • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Southampton vs Crystal Palace

Southampton har två raka segrar och vill lämna bottenstriden i tabellen. Crystal Palace är stärkta efter cupsegern mot Tottenham senast.

Avspark: 30 jan 20.45
Annons

Southampton har onekligen höjt sig efter att nye tränaren Ralph Hasenhuttl kommit in med energi och fört in spelglädje i klubben. Laget är obesegrat i de tre senaste ligamatcherna och vunnit de två senaste (2-1 mot Leicester och 2-1 mot Everton). Nu finns hopp om att klättra ytterligare i tabellen och fjärma sig från nedflyttningsstrecket. Crystal Palace tog två viktiga segrar under december (bland annat 3-2 mot Manchester City) och fick ett välbehövligt lyft i tabellen. Men med två raka förluster behöver Roy Hodgsons mannar växla upp för att undvika bottenstriden.

Hemmalag

Southampton har växt flera nivåer efter att Mark Hughes lämnat klubben till förmån för nye energiknippet Ralph Hasenhuttl. Borta är lagets uddlösa offensiv. Numer är det ett frejdigt och speglatt Saints som spelar hem poängen i ligaspelet. Med fyra segrar på de sju senaste har Southampton skapat en liten lucka ned till nedflyttningsstrecket. Just nu ligger laget på en sjuttondeplats med 22 poäng på 23 matcher. Men ner till Cardiff City (som befinner sig precis under strecket) är det bara tre poäng. Så Southampton måste fortsätta prestera för att säkra kontraktet och fortsatt spel i Premier League nästa säsong. Inför matchen mot Crystal Palace saknas skadade Michael Obafemi samt Maya Yoshida som är på landslagsuppdrag med sitt Japan. Dessutom är det osäkert huruvida Matt Targett, Ryan Bertrand eller Mario Lemina kan medverka.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Crystal Palace har varvat fina insatser med riktiga bottennapp den här säsongen i den engelska högstadivisionen. Laget kommer senast från två tunga förluster i ligaspelet. Men segern mot Tottenham (2-0) i FA-cupen senast har gett laget självförtroende inför det fortsatta stridandet i bottenskiktet av tabellen. För tillfället sladdar Crystal Palace in på en sextondeplats med 22 inspelade poäng på 23 matcher. Laget har gjort mål i de fem senaste bortamatcherna och snittar totalt 1.42 mål per match på bortagräs i ligaspelet så här långt in på säsongen. Roy Hodgson får klara sig utan skadade Pape Souaré, Wayne Hennessey och Vicente Guaita inför den viktiga sexpoängsmatchen mot Southampton.

Fem senaste matcherna

Statistik

Southampton har vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot Crystal Palace. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-0 till ett för dagen bortaspelande Southampton.

Southampton passerar spelad mållina i sina 5 senaste ligamatcher på hemmagräs.

Crystal Palace har gjort mål i 83 procent av sina bortamatcher i ligan.

Southampton släpper in mål i 78 procent av sina hemmamatcher i Premier League.

Crystal Palace har gjort minst 2 mål i sina 4 senaste bortamatcher i ligaspelet.

Speltips

Southampton passerar spelad lina i hela åtta av sina tio senaste hemmamatcher i Premier League. Samtidigt har laget släppt in mål i tolv av de tretton senaste matcherna. Crystal Palace kliver över linan i fyra av de fem senaste bortamatcherna i ligaspelet, har gjort minst två mål framåt i de fyra senaste matcherna på bortagräs och kommer senast från ett riktigt målkalas i ligan (3-4 borta mot Liverpool) där laget visade upp en effektiv offensiv mot ligans bästa försvar. Med tanke på lagens positioner i tabellen och den senaste tidens målkalas talar det mesta för ännu en underhållande och böljande match mellan två lag som behöver poäng för att avancera i tabellen och lämna bottenskiktet. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda i matchen på St Mary’s Stadium.

Djävulens advokat

Två lag i målform gör upp om poängen på St Mary's Stadium. Och med tanke på båda lagens formkurvor på sistone pekar det mesta mot ett målkalas. Men bara tre av de sex senaste mötena lagen passerar spelad lina. Och tittar vi till lagens respektive tabellägen finns en risk att spelet mattas av om matchen håller sig oavgjord en bit in i matchen.


Publicerad: 30 januari 2019 klockan 19:10

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
30 jan 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.90

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!