Southampton vs Liverpool • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Southampton vs Liverpool

Southampton har inte vunnit på fyra raka matcher och glider sakta nedåt i tabellen. Liverpool behöver en seger för att hålla kvar förstaplatsen.

Avspark: 4 jan 20.00
Annons

Southampton stod för en fin höst i den engelska högstaligan och låg bra med i toppen av tabellen inför december. Men med fyra raka matcher utan seger (senast 0-0 mot West Ham) och rejäl måltorka med endast ett mål framåt i de fyra senaste ser det kärvare ut för The Saints som behöver studsa tillbaka och börja plocka segrar igen för att kunna haka på i jakten på Europa-platserna. Just nu ligger laget på en niondeplats i tabellen med 26 inspelade poäng på 16 matcher. Southampton har fått kämpa utan skadade Danny Ings en tid, men i senaste matchen gjorde anfallaren efterlängtad comeback och förväntas få en ny startplats i matchen på St Mary’s Stadium.

Liverpool är inne i en (mindre?) svacka efter att ha imponerat under hösten i stort. Regerande mästarna (33 poäng på 16 matcher) har två raka kryss mot West Bromwich Albion respektive Newcastle och jagas nu i tabellen närmast av tvåan Manchester United (samma poäng) och Leicester (en poäng bakom). Klart är att Liverpool måste höja sig ett par nivåer och få ordning på målskyttet för att knipa nya segrar. För efter storsegern mot Crystal Palace (7-0) har det varit blöt krut i bössan för Jürgen Klopps mannar som bara hittat nätat en gång på de två senaste i ligaspelet.

Southampton snittar totalt 1.75 kort per match i Premier League så här långt in på säsongen. Liverpools snitt ligger på 1.13 kort per match.
Southampton är det lag i Premier League som tacklar mest. Laget gör i snitt hela 19.7 tacklingar per match. Att jämföra med Liverpool som snittar endast 12.9 tacklingar per ligamatch.
Southampton drar på sig 12.6 frisparkar i snitt per match i ligaspelet. Liverpool å andra sidan orsakar 9.8 frisparkar per ligamatch så här långt in på säsongen.
Southampton har dragit på sig minst 2 kort i 44 procent av ligamatcherna hittills. Liverpool har klivit över samma lina i endast 13 procent av ligamatcherna.

Räkna med ett Liverpool som kommer att äga boll (laget snittar högst bollinnehav av alla lag i serien med 60,5 procent) och trycka på framåt för att ta en efterlängtad seger. Nu ställs forna mästarna mot ett frustrerat Southampton som inte vunnit på fyra raka matcher i ligan och dragit på sig totalt åtta ostskivor under dessa matcher. Southampton tacklas mest av alla lag i Premier League, drar på sig i snitt nästan tre fler frisparkar än Liverpool per match och fått minst två gula kort i 44 procent av ligamatcherna hittills. Samtidigt är Liverpool det lag som har minst antal gula kort i Premier League (tretton stycken totalt) och som bara har Aston Villa ovanför sig i tabellen för hur många gånger laget (Aston Villa ligger på 73 procent, Liverpool på 69 procent) har fått se sina motståndare få minst två gula kort i en match.

Andre Marriner är inte den kortgladaste domaren i Premier League. Men med ett snitt på 2.44 gula kort per match bör vi se ett par skivor delas ut till hemmalaget. Därför spelas att Southampton får flest kort i matchen på St Mary’s Stadium. Tack vare handikappliret för vi insatsen tillbaka i händelse av att båda lagen stannar på samma antal kort. Spelet går in i tre av de fyra senaste matcherna lagen emellan. I senaste matchen mellan lagen fick Liverpool noll kort och Southampton två gula.


Publicerad: 4 januari 2021 klockan 09:28

Speltipset
Tips
Southampton flest kort (AH 0.0)
Avspark
4 jan 20.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr (2U)

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!