Southampton vs Manchester City • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Southampton vs Manchester City

Southampton har lyckats klättra över strecket efter tränarbytet. Manchester City behöver bryta trenden för att haka på Liverpool.

Avspark: 30 dec 15.15
Annons

Southampton inledde säsongen bedrövligt och tillbringade största delen av hösten under nedflyttningsstrecket i engelska Premier League. Men laget har höjt sig sedan nye tränaren Ralph Hasenhuttl tillträdde och har vunnit två av de tre senaste i ligaspelet. Manchester City har tappat momentum totalt och förlorat tre av de fyra senaste matcherna i ligan. Nu måste klubben studsa tillbaka för att minska avståndet upp till serieledande Liverpool och påbörja jakten för att försvara ligatiteln.

Hemmalag

Southampton har genomlidit en kärv höst sprängfylld av tunga nederlag. Med bara en enda seger på de sexton första matcherna i ligaspelet såg laget onekligen ut att gå mot nedflyttning. Men efter att Mark Hughes lämnat klubben och nye Ralph Hasenhuttl kommit in har The Saints höjt sig flera nivåer och tagit skalper mot såväl Arsenal (3-2) som Huddersfield (3-1). Just nu ligger laget precis ovanför strecket på en sjuttondeplats med 15 poäng på 19 matcher. Ett hemmastarkt Southampton kan klättra ytterligare i tabellen i händelse av en ny seger mot ett stukat och skakat Manchester City som inte alls kommit upp till nivå den senaste tiden. Skrälläge finns. Inför matchen mot Manchester City saknas dessutom endast skadade Michael Obafemi i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Manchester City inledde säsongen strålande och såg länge ut att vara favoriterna till att ta titeln ännu en gång. Men de senaste veckorna har de regerande mästarna inte alls kommit upp i vettig nivå. Förluster mot Chelsea (0-1), Crystal Palace (2-3) och allra senast Leicester (1-2) har försatt klubben i ett besvärligt läge samtidigt som rivalerna Liverpool fortsatt att knipa trepoängare. Just nu är det tio poäng upp till förstaplatsen för ett Manchester City som ligger på en tredjeplats med 44 inspelade poäng på 19 matcher. En seger mot Southampton är ett måste om klubben ska ha en chans att haka på Liverpool i toppen. Men då krävs att laget höjer sig både ett och två snäpp. Pep Guardiola får klara sig utan skadade Claudio Bravo, Eliaquim Mangala och Benjamin Mendy i mötet med Southampton. Dessutom missar Fabian Delph matchen på grund av avstängning. Även Fernandinho, Gabriel Jesus och Vincent Kompany är osäkra kort.

Fem senaste matcherna

Statistik

Både Southampton och Manchester City har gjort mål i fem av de sju senaste mötena lagen emellan. Allra senast slutade det hela 6-1 till ett då hemmaspelande Manchester City.

För Southampton har båda lagen gjort mål i 67 procent av ligamatcherna hittills.

Manchester City har släppt in minst 1 mål i de 6 senaste ligamatcherna.

Southampton har gjort minst 1 mål i de 4 senaste matcherna i ligaspelet.

Manchester City har gjort mål i 78 procent av sina bortamatcher i ligan.

Speltips

Southampton har äntligen börjat vinna igen. Laget har gjort mål i de fyra senaste matcherna (sju mål framåt på de tre senaste) och klättrat över strecket i bottenskiktet av tabellen. Samtidigt är Manchester City i kris efter en rad undermåliga insatser på sistone. Framför allt har defensiven brustit hos de regerande mästarna som inte hållit nollan i en ligamatch sedan slutet av november. Ett Southampton på uppåtgående har bara förlorat en av de fem senaste hemmamatcherna och sprudlar av nyvunnen energi efter den senaste tidens toppresultat. Manchester City måste kliva framåt och ta en seger för att inte tappa värdefull mark i tabelltoppen. Någonting som borgar för en öppen och böljande matchbild där hemmalaget definitivt kommer att hitta (och mest troligen även ta tillvara på) luckor och omställningsmöjligheter. Formläge, inbördes historik lagen emellan och lagens defensiva och offensiva insatser i närtid talar för ett underhållande möte. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på St Mary’s Stadium.

Djävulens advokat

Southampton har förvisso hittat ny energi och fått ett välbehövligt lyft under nye tränaren Ralph Hasenhuttl. Och efter den inledande måltorkan i ligaspelet (bara fyra mål framåt på de tio första matcherna) verkar laget onekligen ha fått till offensiven på sistone. Men Manchester City har nu kniven mot strupen efter två riktiga bottennapp. Laget måste vinna mot Southampton för att inte ha hela tio poäng upp till serieledande Liverpool. Om Pep Guardiola lyckas vrida ur en topprestation från sina spelare finns en risk att det blir en total överkörning där hemmalaget inte lyckas skapa någonting framåt.


Publicerad: 30 december 2018 klockan 10:55

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
30 dec 15.15
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!