Southend vs Peterborough • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Southend vs Peterborough

Southend har blandat och gett hittills under säsongen. Peterborough leder tabellen och vill hitta en ny seger efter poängtapp på hemmagräs.

Avspark: 8 sep 00.00
Annons

Southend har inte alls fått en flygande start på säsongen och har problem med både hemmaformen och skador. Inte blev det bättre av att två av lagets viktigaste spelare drog på sig röda kort i den senaste ligaomgången och därmed är avstängda i tre matcher. Peterborough har imponerat hittills och leder League One på målskillnad efter att ha gått obesegrade genom seriens sju första omgångar.

Hemmalag

Southend slutade i mittenskiktet av tabellen i fjol och har förhoppningar om att ta nästa steg den här säsongen. Men en svajig inledning har grusat drömmarna om avancemang och laget ligger för tillfället på en trettondeplats i tabellen med endast 7 poäng på 6 matcher. Inför mötet med Peterborough saknas målvakten (och lagkaptenen) Mark Oxley och yttermittfältaren Michael Kightly på grund av avstängningar. Dessutom är Jason Demetriou and Harry Kyprianou otillgängliga på grund av landslagsspel. Även sextetten Luke Hyam, Rob Kiernan, Dru Yearwood, Ted Smith, Sam Barratt and Harry Lennon missar matchen på grund av skador.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Peterborough har överraskat positivt så här långt in på säsongen och har kopplat greppet om serieledningen efter att ha gått obesegrade genom alla ligaomgångar hittills. Klubben leder tabellen på målskillnad med 16 inspelade poäng på 6 matcher. Bakom succéinledningen ligger framför allt lagets offensiv (bland annat 5-1 borta mot Plymouth och 4-1 borta mot Rochdale) som slagit undan benen totalt på flera av motståndarna i League One. Stämningen är på topp i ett hungrigt bortalag som vill fortsätta den fina sviten i ligan och cementera platsen i tabelltoppen. I matchen mot Southend får tränaren Steve Evans eventuellt klara sig utan mittfältaren Callum Cooke som fick kliva av skadad i veckans cupmatch mot MK Dons.

Fem senaste matcherna

Statistik

Peterborough har bäst offensiv i ligan med hela sexton mål på sju matcher. Samtidigt har Southend en bekymmersam hemmaform med två förluster på de tre senaste.

Southend har hållit nollan i endast 33 procent av säsongens matcher.

Peterborough har vunnit 5 av de 6 senaste ligamatcherna.

Southend har bara vunnit 1 av de 3 senaste hemmamatcherna i ligan.

Peterborough snittar 3.33 mål framåt per match på bortaplan den här säsongen.

Speltips

Peterborough är fullpumpat med självförtroende efter en lysande start på säsongen och har vassa anfallsduon Jason Cummings och Matthew Gooden i spetsen som stått för tio av lagets sexton mål hittills. Hemmalaget brottas även (utöver en risig formkurva) med rejäla bekymmer i truppen. Hela tio (!) spelare är indisponibla på grund av skador, avstängningar och landslagsuppdrag. Ett stukat hemmalag med svag hemmaform hittills (bara en seger) får det svårt att stå upp mot ett forcerande, i ligan obesegrat och nästintillt fulltaligt bortalag som vill försvara serieledningen. Därför spelas att Peterborough vinner eller att det blir oavgjort i matchen på Roots Hall.

Djävulens advokat

Peterborough har redan sprungit iväg i League One och kommer med vind i seglen inför matchen mot Southend. Men hemmalaget har ett övertag gentemot sina motståndare när det kommer till inbördes möten och vann senaste matchen (1-0) på bortaplan förra säsongen. Trots det må vågskålen tippa över till gästerna sett till förutsättningarna. Men hemmalaget kan spela avslappnat med tanke på det besvärliga truppläget och har ingenting att förlora mot serieledarna. Någonting som kan få fin utväxling på planen och störa Peterborough så till den grad av Southend tar sin andra hemmaseger för säsongen.


Publicerad: 8 september 2018 klockan 08:24

Speltipset
Tips
X2
Avspark
8 sep 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.70

Odds

Plusmeny
Kopparberg/Göteborg (D) vs Linköping (D)
1X1 000 kr1.50
Lincoln vs Crawley
Ö 2.51 000 kr1.85
Malaga vs Teneriffa
1 (AH 0.0)1 000 kr1.42

Dela vidare!

Kommentera nedan!