Spezia vs Pescara • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie B

Spezia vs Pescara

Spezia jagar uppflyttning till Serie A efter en fin start på säsongen. Pescara är serieledarna som nu vill skapa en lucka i toppskiktet.

Avspark: 19 okt 00.00
Annons

Spezia har siktet inställt på att utmana om avancemang i seriesystemet efter en stabil inledning på säsongen. Pescara var ruggigt nära nedflyttning i fjol och säkrade till slut kontraktet med endast två poängs marginal. Men i år har det gått betydligt bättre för klubben som är obesegrad så hår långt och leder Serie B. Nu vill laget fortsätta den fina formkurvan efter landslagsuppehållet och göra ett ryck i toppen av tabellen.

Hemmalag

Spezia tillhörde mittenskiktet av tabellen under fjolåret och landade till sist på en tiondeplats i tabellen med sju poäng upp till kvalspel om avancemang. Den här säsongen har gått bättre för klubben som vunnit fyra av de sju inledande matcherna i ligaspelet. Just nu ligger laget på en fjärdeplats med 12 poäng på 7 matcher. Ett fint utgångsläge inför resten av säsongen som (förhoppningsvis) slutar med uppflyttning till Serie A. Inför matchen mot Pescara får tränaren Pasquale Marino tillbaka ordinarie anfallsduon Andrey Galabinov och Nicholas Pierini som varit borta på grund av skador. Men anfallskollegan David Okereke saknas i matchtruppen på grund av en muskelskada.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Pescara såg länge ut att gå mot den andra nedflyttningen i rad under förra säsongen i den italienska andradivisionen. Men klubben lyckades till slut säkra nytt kontrakt och har börjat den här upplagan av Serie B på ett alldeles strålande sätt. Laget är obesegrade i ligaspelet så här långt (fyra vinster hittills) och leder tabellen med hela 15 inspelade poäng på 7 matcher. Marginalen ned till ligatvåan Hellas Verona är två poäng i dagsläget. En seger mot ett hemmastarkt Spezia skulle onekligen stärka Pescaras drömmar om att studsa tillbaka till Serie A till nästa säsong. Tränaren Giuseppe Pillon förfogar över en fulltalig matchtrupp inför den viktiga bortamatchen mot Spezia.

Fem senaste matcherna

Statistik

Hela nio av de tidigare elva mötena mellan Spezia och Pescara har slutat med minst två mål gjorda totalt. Senaste matchen lagen emellan förra säsongen slutade 3-2 till ett då hemmaspelande Pescara.

Spezia har släppt in mål i 33 procent av sina hemmamatcher den här säsongen.

För Pescara ligger snittet på 2.67 gjorda mål totalt per match på bortaplan.

För Spezia ligger snittet på totalt 3.00 mål gjorda per hemmamatch.

Pescara har inte förlorat någon av de 7 inledande matcherna i ligaspelet.

Speltips

Spezia har vunnit alla sina hemmamatcher hittills och vill förlänga den fina sviten mot serieledarna. Vid tre poäng kan laget rentav överta förstaplatsen i tabellen. Hemmalaget snittar 2.00 mål framåt per hemmamatch hittills och ingenting tyder på att den målrika trenden är på väg att brytas. Ett Pescara som i fjol var snubblande nära degradering har imponerat storligen så här långt och gjort i alla (!) ligamatcher den här säsongen. På bortagräs ligger det egna målsnittet på 1.33 mål. Två offensivt lutade lag som vill etablera sig i toppen av Serie B och fortsätta fint pekande formkurvor gör upp om hutlöst viktiga poäng. Det lag som tar hem segern här kommer att få en behaglig medvind och höja självförtroendet i truppen inför den resterande delen av hösten. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen på Stadio Alberto Picco. Om det blir just exakt två mål gjorda i sammandrabbningen får vi hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Såväl Spezia som Pescara har stått för ett antal målrikt tillställningar så här långt in på säsongen. Och det mesta talar för att det åtminstone görs två mål på Stadio Alberto Picco. Men för att spelad lina ska generera vinst behövs minst tre mål. Något som inträffat i bara en tredjedel av Pescaras bortamatcher. Visserligen brukar Spezia lösa målspelen på hemmaplan (i två av tre matcher hittills). Men med två lag som allra helst inte vill förlora för att tappa mark och momentum i toppen av tabellen finns en risk att nerver kommer in och leder till en trist uppgörelse där det defensiva spelet sätts i fokus. Ett tidigt mål för något av lagen behövs förmodligen för att öppna upp matchbilden.


Publicerad: 19 oktober 2018 klockan 13:36

Speltipset
Tips
Ö 2.0
Avspark
19 okt 21.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.65

Odds

Plusmeny
Eintracht Frankfurt vs Düsseldorf
1 (Ö 1.5)1 000 kr1.66
Celta Vigo vs Alaves
X2500 kr2.06

Dela vidare!

Kommentera nedan!