Sporting Charleroi vs Zulte-Waregem • Rekraketer
Annons
Speltips
First Division A

Sporting Charleroi vs Zulte-Waregem

Sporting Charleroi vill ta rygg på toppsextetten genom en ny seger. Zulte-Waregem behöver poäng för att ta sig över nedflyttningsstrecket.

Avspark: 21 okt 00.00
Annons

Sporting Charleroi stod för en fin prestation under fjolårssäsongen i den belgiska högstadivisionen när laget tog sig ända till en tredjeplats i grundserien. Men den här säsongen har börjat betydligt svajigare för klubben som just nu befinner sig i mittenskiktet av tabellen. Zulte-Waregem har inte alls fått till det så här långt och ligger sist i tabellen efter en mardrömslik inledning på säsongen. Laget har bara en enda seger hittills och förlorat de sju (!) senaste matcherna i ligaspelet.

Hemmalag

Sporting Charleroi kan se tillbaka på en lyckad säsong i fjol med en tredjeplats i grundserien. Men hittills den här säsongen har klubben inte nått samma höjder. Med endast tre segrar så här långt behöver Sporting Charleroi växla upp flera snäpp om de ska kunna reprisera förra säsongens framgångar. För tillfället ligger laget på en elfteplats i tabellen med 11 poäng på 10 matcher. En seger hemma mot Zulte-Waregem skulle höja självförtroendet i truppen och samtidigt ge klubben ett bra utgångsläge inför jakten på en av de sex slutspelsplatserna i tabellen. I mötet med Zulte-Waregem får tränaren Felice Mazzù klara sig utan avstängde mittfältaren Marco Ilaimaharitra och skadade försvararen Gabriele Angella.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Zulte-Waregem har tillhört toppen av tabellen i belgiska First Division A i ett antal år. Men senast blev det en mittenplacering för klubben som ser ut att rasa ytterligare den här säsongen. En katastrofal inledning på ligaspelet har försatt laget i ett rejält krisläge. Med endast en seger, ett läckande försvar och sju raka förluster ser Zulte-Waregem ut att få kriga hårt för att kunna lyfta i serien. Just nu ligger laget på en sextondeplats (sist) med bara 5 inspelade poäng på 10 matcher. På bortaplan har Francky Durys mannar endast tagit en enda poäng (1-1 mot Gent i början av augusti) och något trendbrott ser inte ut att vara i sikte. Men mot Sporting Charleroi förfogar den belgiske tränaren åtminstone över en fulltalig matchtrupp fri från skador och avstängningar.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sporting Charleroi har vunnit fyra av de fem senaste mötena med Zulte-Waregem och är obesegrade i de elva (!) senaste matcherna lagen emellan. Senaste mötet slutade hela 4-0 till ett då bortaspelande Sporting Charleroi.

Sporting Charleroi har bara förlorat 2 av de 6 senaste ligamatcherna.

Zulte-Waregem har förlorat 7 raka matcher i ligaspelet.

Sporting Charleroi snittar 1.20 mål framåt per hemmamatch.

Zulte-Waregem har släppt in minst 2 mål i de 7 senaste matcherna.

Speltips

Sporting Charleroi har visserligen stått för en ojämn säsong hittills. Men laget var obesegrade i fyra raka matcher innan förlusten på bortaplan (1-2 mot Cercle Brügge) i den senaste ligaomgången. Samtidigt har ett svagt Zulte-Waregem seriens sämsta försvar (hela tjugosju mål insläppta hittills), är formsvagast av alla lag och är dessutom det sämsta bortalaget (bara en inspelad poäng på bortagräs). Om Sporting Charleroi ska kunna upprepa fjolårets framgång behöver klubben börja plocka trepoängare. Och om säsongen ska ta fart på allvar är tre poäng hemma mot en rejält sänkt tabelljumbo ett måste. Hemmalaget kan luta sig mot en bättre formkurva och en historik lagen emellan som definitivt talar till deras fördel. Allting pekar mot en (om än knapp) hemmaseger för ett Sporting Charleroi som vill trycka pedalen i botten för att hänga på toppklubbarna i First Division A. Men för att säkra upp väljer jag att spela 1 (DNB) vilket ger insatsen tillbaka i händelse av ett oavgjort resultat på Stade du Pays de Charleroi.

Djävulens advokat

Zulte-Waregem befinner sig visserligen helt under isen och har inte vunnit en match i ligan sedan början av augusti. Men även Sporting Charleroi har haft problem i de inledande omgångarna och bara skrapat ihop totalt tre segrar så här långt. Båda klubbarna har vana av att sluta bland de sex främsta i grundserien. Och om det är någon gång som Zulte-Waregem ska studsa tillbaka och påbörja klättringen i tabellen är det nu. Efter två svåra matcher i ligan (Anderlecht och Genk) ser klubben en möjlighet att överraska mot ett långtifrån stabilt Sporting Charleroi och få med sig poäng hem till västra Belgien.


Publicerad: 21 oktober 2018 klockan 13:45

Speltipset
Tips
1 (DNB)
Avspark
21 okt 20.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.44

Odds

Plusmeny
Heracles vs Groningen
1 (AH 0.0)1 500 kr1.45
Lecce vs Palermo
Ö 2.01 000 kr1.67

Dela vidare!

Kommentera nedan!