Sporting Gijon vs Valladolid • Rekraketer
Annons
Speltips
Segunda Liga

Sporting Gijon vs Valladolid

Valladolid har greppet om finalplatsen och i förlängningen avancemang efter en fin seger senast. Sporting Gijon måste bryta trenden.

Avspark: 10 jun 00.00
Annons

Sporting Gijon såg länge ut att kunna norpa en direktplats till La Liga efter en resolut säsong i den spanska andradivisionen. Men klubben klappade ihop totalt i slutskedet och får i stället förlita sig på kval för att nå avancemang. Valladolid sitter i förarsätet efter första mötet lagen emellan (3-1 till Valladolid) och kliver in i drabbningen med gott självförtroende efter en stark avslutning på säsongen. Nu avgörs allting på El Molinón.

Hemmalag

Sporting Gijon (som åkte ur La Liga i fjol) var länge med i titelracet och såg ut att kunna säkra en av de två direktplatserna till La Liga. Men på slutvarvet av ligaspelet gick det tyngre för laget som till sist slutade på en tredjeplats i ligan med 71 poäng på 42 matcher. Nu avgörs säsongens öde i returmatchen mot Valladolid där seger är det enda som räknas för att ta sig till final i kvalspelet. Inför matchen kommer hemmalaget med en trupp helt fri från skador och avstängningar utöver försvararen Alberto Guitián.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Valladolid stod för en stark avslutning på säsongen och tog sig till kvalspel efter en rad fina skalper. Laget slutade på en femteplats i grundserien med 67 inspelade poäng på 42 matcher och har nu siktet inställt på att avancera till La Liga. En final i kvalet hägrar (en plats i La Liga står på spel). Men då behöver Sporting Gijon avfärdas i returen. Inför matchen saknas mittfältsduon Luismi och Antonio Cotán samt försvararen Deivid på grund av skador.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sporting Gijon har gjort mål i tretton (!) matcher i rad. Samtidigt har Valladolid gjort mål i 79 procent av säsongens matcher.

Sporting Gijon snittar 1.86 mål framåt per match på hemmaplan.

För Valladolid ligger snittet på totalt 2.95 mål per match.

För Sporting Gijon har 6 av de 7 senaste matcherna slutat med mer än 2.5 mål.

Valladolid har gjort minst 2 mål i de 5 senaste matcherna.

Speltips

Sporting Gijon grämer sig över en svag slutspurt i ligaspelet och har ett tufft utgångsläge inför returmötet. Full fart gäller om laget ska ha en möjlighet att gå till final och få en avgörande chans att avancera till La Liga. Ett mål senast ger ändå hemmalaget hopp. Valladolid har ett överläge, men vet att ett bortamål skulle leda till att de kopplar ett ännu fastare grepp om finalplatsen. Allting talar för en offensiv och böljande målfest. Därför spelas att det blir över 2.5 mål i matchen.

Djävulens advokat

Valladolid har ett övertag efter det första semifinalmötet och kan få för sig att lägga i handbromsen direkt för att säkra bakåt. Får inte Sporting Gijon hål på bortalaget tidigt kan den på förhand målrika duellen ebba ut i ett avslaget och tillbakadraget möte där Valladolid sopar rent framför egen målbur och håller ner siffrorna.


Publicerad: 10 juni 2018 klockan 14:04

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
10 jun 20.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

2.00

Odds

Plusmeny
Falkenberg vs Gefle
1 (AH -1.0)1 000 kr1.82
Oskarshamn vs Skövde
1 (AH -1.0)500 kr1.52
Ranheim vs Sarpsborg 08
1500 kr2.90

Dela vidare!

Kommentera nedan!