Sporting KC vs Minnesota United • Rekraketer
Annons
Speltips
MLS

Sporting KC vs Minnesota United

Sporting KC behöver hitta en seger för att kunna lyfta i tabellen. Minnesota United vill stärka sin position ytterligare i toppskiktet.

Avspark: 22 aug 03.30
Annons

Sporting KC hade en strålande fjolårssäsong och slutade etta i Western Conference. Laget tog sig sedan till en konferenssemifinal där Portland Timbers visade sig vara för svåra. Men i år har det gått betydligt tyngre för klubben. Minnesota United landade på den nedre tabellhalvan i fjol. Men den här säsongen ser klubben ut att gå till slutspel efter en fantastiskt fin vår och sommar i Western Conference.

Hemmalag

Sporting KC dominerade Western Conference förra året och knep förstaplatsen utan några större bekymmer framför tvåan Seattle Sounders. Men den här säsongen ser inte ut att sluta lika bra för klubben som tappat farten senaste tiden. Med fyra förluster på de sex senaste i ligaspelet behövs ett trendbrott om laget ska kunna nå slutspelet ännu en gång. Just nu ligger Sporting KC på en tiondeplats i Western Conference med 31 poäng på 26 matcher. Men med tanke på att det bara är sex poäng upp till slutspelsstrecket finns det fortsatt hopp om att en formtopp kan leda till tabellklättring.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Minnesota United har onekligen hittat formen på sistone. Bara en förlust på de tio senaste har satt laget i en fin position inför slutspurten av grundserien i den amerikanska högstaligan. För tillfället ligger Minnesota United (som slutade på en blygsam tiondeplats) på en andraplats i tabellen med hela 42 inspelade poäng på 26 matcher. Upp till serieledande Los Angeles är det i dagsläget sexton poäng. Så i första hand får klubben ställa in siktet på att försvara slutspelsplatsen (fem poäng ner till strecket) och se till att det blir en placering bland de sju främsta.

Fem senaste matcherna

Statistik

Båda lagen har nätat i fyra av de fem senaste matcherna mellan Sporting KC och Minnesota United. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade hela 4-1 till ett då hemmaspelande Minnesota United.

Sporting KC har hittat nätet i 77 procent av lagets hemmamatcher i ligan.

Minnesota United snittar hela 3.92 mål totalt per match i ligan hittills.

Sporting KC har hållit nollan i endast 15 procent av ligamatcherna på hemmagräs.

Minnesota United har släppt in minst 1 mål i de 10 senaste bortamatcherna i ligan.

Speltips

För Sporting KC har båda lagen gjort mål i 62 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Dessutom har mållinan passerats i totalt 62 procent av hemmamatcherna hittills. För Minnesota Uniteds del har båda lagen nätat i 67 procent av lagets bortamatcher i ligan. Mållinan har passerats i 75 procent av bortamatcherna. Två lag som krigar i varsin del av tabellen gör upp i vad som förmodligen blir en öppen och böljande historia. Sporting KC vill ta sista chansen att närma sig en slutspelsplats. Minnesota United vill krympa avståndet till serieledarna och hålla undan gentemot mot lagen som jagar underifrån. Därför spelas att det blir minst tre mål och att båda lagen nätar i matchen på Children’s Mercy Park.

Djävulens advokat

Nog brukar såväl Sporting KC som Minnesota United bjuda upp till dans och leverera målkalas. Men spelet har bara gått in i två av de nio (!) senaste matcherna lagen emellan. Och om ett formstarkt bortalag får in ledningsmål finns risken att Sporting KC klappar ihop och att luften går ur matchen totalt.


Publicerad: 22 augusti 2019 klockan 08:04

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
22 aug 03.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet265
Insats
500 kr

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!