Sporting Lissabon vs Braga • Rekraketer
Annons
Speltips
Primeira Liga

Sporting Lissabon vs Braga

Sporting Lissabon har vunnit alla matcher i ligaspelet förutom två och har redan kopplat ett grepp om förstaplatsen. Braga har två raka storsegrar i ryggen och kan slå in sig bland topptrion vid en ny trepoängare.

Avspark: 2 jan 19.00
Annons

Sporting Lissabon har gått som tåget stora delar av hösten i Primeira Liga. Klubben har vunnit sju av de åtta senaste i ligaspelet och med endast två matcher utan seger hittills den här säsongen, och 29 poäng på 11 matcher, har laget kopplat greppet om förstaplatsen i tabellen. Men visst har även toppkonkurrenterna fått upp fin fart. Bakom Sporting Lissabon skuggar såväl Benfica (två poäng) och Porto (fyra poäng). Så hemmalaget kan inte slå av på takten. Och mot Braga måste hemmalaget även se till att bryta en negativ trend. Sporting Lissabon har nämligen förlorat de två senaste matcherna mot gästerna.

Braga inledde säsongen kärvt med två förluster mot Port (1-3) och Santa Clara (0-1). Men sedan dess har det gått betydligt bättre för gästerna som vunnit åtta av de nio senaste matcherna i ligaspelet. Och med två storsegrar i bagaget (4-1 mot Boavista och dessförinnan 3-0 hemma mot Rio Ave) finns det gott om självförtroende hos ett Braga som ligger på en fjärdeplats i tabellen för tillfället med 24 inspelade poäng på 11 matcher. En ny seger borta mot Sporting Lissabon skulle ta laget närmare förstaplatsen och se till att jämna steg hålls med topptrion i övrigt.

Sporting Lissabon snittar totalt 3.20 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande snitt för Braga på bortaplan i ligan ligger på hela 3.67 mål per match.
Sporting Lissabon kliver över spelad lina i 80 procent av ligamatcherna på hemmagräs. Braga kliver över linan i 83 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.
Sporting Lissabon har gjort mål i 100 procent av hemmamatcherna i ligan. Samtidigt har Braga hittat nätet i 100 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.
Spelet hittar hem i 3 av de 4 senaste matcherna lagen emellan. Men det senaste mötet lagen emellan slutade utan någon målfest när Braga vann på hemmaplan med endast 1-0.

Sporting Lissabon har ligans näst vassaste offensiv sett till målskörd (26 strutar hittills) och har hittat nätet i alla ligamatcher så här långt in på säsongen. Samtidigt har Braga visat på en riktig formtopp senaste tiden och gjort sju mål på de två senaste matcherna i ligaspelet. Hemmalaget behöver fortsätta segertåget för att hålla Porto och Benfica på avstånd. Och en vinst hemma mot Braga skulle se till att åtminstone tillfälligt knoppa av en toppkonkurrent. Braga ser en möjlighet att haka på i den absoluta tabelltoppen och är inne i ett riktigt stim för tillfället. Här vankas böljande spel mellan två målrika topplag som kliver över standardlinan i 80 roch 83 procent av lagets hemma- respektive bortmatcher. Full fart framåt. Vi hittar därmed fint spelvärde i mållir och kliver in på överspelet i Lissabon. Minst tre mål totalt behöver göras på Estádio José Alvalade för att vi ska kunna rätta grönt.


Publicerad: 1 januari 2021 klockan 21:52

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
2 jan 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!