St Patricks vs Dundalk • Rekraketer
Annons
Speltips
Airtricity League

St Patricks vs Dundalk

Dundalk marscherar fram i den irländska högstadivisionen och går mot titeln. St Patricks är inne i en djup formsvacka och slirar i tabellen.

Avspark: 6 jul 00.00
Annons

Dundalk är ute efter att revanschera sig efter att ha missat ligatiteln i fjol. Och klubben är på god väg att köra över allt motstånd i den irländska högstadivisionen. Efter en viktig seger (som säkrades först på övertid) mot Derry City i den senaste ligaomgången är moralen på topp i ett rysligt formstarkt bortalag. St Patricks har inte alls rosat marknaden på sistone och närmar sig oroväckande kvalstrecket efter att inte ha vunnit en enda ligamatch sedan mitten av maj (5-2 mot Derry City).

Hemmalag

St Patricks höll sig undan kvalstrecket i fjolårets säsong i Airtricity League. Men i år ser det ut att gå tyngre för klubben som just nu ligger på en blygsam sjätteplats med 30 inspelade poäng på 24 matcher. Formen är rent ut sagt katastrofal med sex raka torskar i ligan och plötsligt handlar säsongen till stor del om att undvika en inblandning i bottenstriden och i stället säkra kontraktet för fortsatt spel i högstadivisionen. Poängbehovet är gigantiskt, men ett mirakel behövs om ett trendbrott ska ske. Men det mesta (om inte allt) pekar på fortsatt kräftgång för laget från Dublin. Inför mötet med serieledarna saknas skadade Chris Fagan och Graham Kelly.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Dundalk föll på målsnåret i fjol och slutade till slut på en andraplats bakom suveränerna Cork City. Men i år går det bättre för laget som efter vinsten mot toppkonkurrenten senast har tagit kommandot i tabellen. Just nu ligger klubben på en förstaplats med 58 poäng på 24 matcher. Sviten med hela nio ligamatcher (!) i rad utan förlust sprider sannerligen skräck bland övriga lag. Dessutom har Dundalk hittat rätt i offensiven och totalt gjort smått ofattbara tjugo mål på de fem senaste matcherna. Inför drabbningen med St Patricks får bortalaget klara sig utan skadade mittfältsduon Stephen O’Donnell och John Mountney i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Dundalk har inte förlorat mot St Patricks i någon av de fem senaste matcherna och har två raka segrar. Senaste mötet lagen emellan i slutet av april slutade med förkrossande 5-0 till Dundalk.

St Patricks har förlorat sina 6 senaste matcher i ligaspelet.

Dundalk snittar 2.06 mål framåt per match på bortaplan.

St Patricks har släppt in mål i sina 7 senaste matcher.

Dundalk har vunnit sina 9 senaste matcher i ligaspelet.

Speltips

Dundalk är vassast på precis allt just nu i Airtricity League. Laget har bäst form, bäst offensiv, bäst defensiv och är till råga på allt även det starkaste bortalaget. Ett St Patricks som befinner sig helt under isen står inför en till synes omöjlig uppgift när mittenlaget ska försöka att rubba serieledarna. Dundalk kommer att köra över hemmalaget totalt och koppla ett ännu starkare grepp om ligatiteln. Och med tanke på att båda lagen radat upp målrika matcher på sistone finns all anledning att kräma ur ett högre odds genom att baka ihop två variabler till en enda singel. Därför spelas att Dundalk vinner och att det blir över 2.5 mål i matchen på Richmond Park.

Djävulens advokat

Någon gång måste det vända för St Patricks som närmar sig nedflyttningsstrecket i Airtricity League. Och även Dundalks fina trend kommer att brytas. Frågan är bara när. För även om allting pekar på en rejäl bortaseger i matchen kommer St Patrick inte att ge upp på förhand. Framför allt när poängbehovet är större än någonsin. Lyckas hemmalaget stå emot anstormningen i början av matchen finns skrällmöjlighet. Och även om lagens senaste matcher har spräckt den nu spelade mållinan (med marginal för Dundalks del) kan det bli ett betydligt mer kärvt och målsnålt möte om St Patricks får till defensiven och håller tätt bakåt.


Publicerad: 6 juli 2018 klockan 06:36

Speltipset
Tips
2 + Ö 2.5
Avspark
6 jul 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.10

Odds

Plusmeny
Uruguay vs Frankrike
Frankrike går vidare500 kr1.44
Cork City vs Shamrock Rovers
1500 kr1.65

Dela vidare!

Kommentera nedan!